ADM, Olam, ofi…

Over de Hoogstraat in Koog aan de Zaan loopt de overdekte transportband (doorrijhoogte 4.80 meter) van de cacao-fabriek naar de Zaan. Op de buitenkant de merknaam.

Ooit was dat ADM (blauw logo), later werd het Olam Cocoa (groen) en nu is het nieuwe paars-oranje logo van ofi (met kleine letters) aangebracht op de ’tunnel’ die over de weg gaat.

We schreven er eerder over (Olam werd dus ofi…), Erik Schouten maakte de nieuwe foto. Via Google Streetview kwamen we erachter dat ADM tot eind 2015 nog op de transportband stond.

Onder de kleine ‘fototijdreis’ door de Hoogstraat.

2008 (Google Streetview)
2017 (Google Streetview)
2023 (Erik Schouten)
Deel dit artikel:

6 reacties

 • Marleen Verhoef

  Waar staan die letters nu voor ?

 • Car Bet

  ofi staat voor olam food ingredients

 • Jan Schoen

  Dat niet alleen. Er is tevens een enorm wanstaltig neon logo aangebracht op de muur van de fabriek en één aan de kant van de provinciale weg. Waarom? Waartoe? Waarvoor? Het is nog meer vervuiling dan Olam al veroorzaakt.

 • Didier Hennequin

  Nu we het toch over Ofi/OLAM hebben: de fabrieksklok op één van de schoorstenen wees ook lange tijd niet de juiste tijd aan. Is die eigenlijk al weer ‘ns gelijkgezet?

  • Remy Lammers

   nee daar wachten ze nog even mee tot de zomertijd wordt ingesteld.anders moeten ze weer het dak op.ze zijn toch Sinterklaas niet….

 • Reinier van Leeuwen.

  Slaan de big bags met ammonia in de buitenlucht op, gaat vervolgens zonder reiniging de fabriek in. Bij de juiste inspectie kunnen zij de deuren permanent sluiten. Er is daar een heleboel mis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *