Afdeling Burgerzaken Zaanstad getroffen door corona

De komende twee weken zijn er minder balies geopend bij de afdeling Burgerzaken op het Stadhuis van Zaanstad. Dat treft onder meer mensen die een rijbewijs, paspoort id-kaart, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) willen aanvragen of ophalen.

Dat komt omdat er “meer medewerkers van Burgerzaken thuis werken in afwachting van een testuitslag” aldus de gemeente.

Mensen die een afspraak hebben kunnen worden gebeld om een nieuwe afspraak te maken. Als je niet wordt gebeld, gaat je afspraak gewoon door. Zaanstad waarschuwt ook het ‘iets langer’ kan duren voordat je voor een afspraak terecht kan op het Stadhuis.

Harrie van der Laan van de POV heeft inmiddels vragen gesteld, hij vermoedt een corona-uitbraak bij de afdeling en vraagt om hoeveel mensen dat gaat, en of er zicht is op de besmettingshaard. Ook vraagt hij of personeel van andere afdelingen niet ingezet kunnen worden “om de dienstverlening niet te belemmeren.”

Op sociale media wordt er gemengd gereageerd op het nieuws, de getroffen medewerkers wordt beterschap toegewenst, maar in de meeste reacties ook wordt geklaagd over deze terugval in de dienstverlening.

Volgens Zaanstad “is er op dit moment helaas onderbezetting vanwege ziekte” en “Het werk bij Burgerzaken is helaas niet zomaar over te nemen door anderen. Als dat mogelijk was, hadden we daar uiteraard voor gekozen.”

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Nederlanders klagen. Wat dat betreft ben ik als geen ander. Maar de redelijkheid is soms ver te zoeken. Bijvoorbeeld nu met betrekking tot de dienstverlening van de gemeente! Omdat die dienstverlening af dreigt te nemen vanwege de opgelopen corona-besmettingen van de ambtenaren. Tegen mensen dus die met alle gezondheidsrisico’s van dien naar kantoor moeten komen om de bevolking te helpen met aangiftes, paspoorten, rijbewijzen enzovoorts. Deze ambtenaren zijn personen die in de frontlinie moeten werken, om de medeburgers van dienst te zijn, ook de medeburgers die het met de covid-19-richtlijnen niet zo nauw nemen.
    En natuurlijk moet de politiek hierin stelling nemen, want “afgeven zonder dat je er zelf vies van wordt” is eenvoudig en het scoort lekker bij het electoraat. Dat de ambtenaren van die scoringsdrift de dupe zijn is blijkbaar van geen belang. Welnee! er zijn ambtenaren genoeg. We leggen “gewoon” een verse lading op de slachtbank.

  • als medewerker burgerzaken in den lande wil ik graag het volgende kwijt. Het komt dagelijks voor dat mensen het vernieuwen van documenten vaak belangrijker vinden dan hun gezond(en die van de medewerkers burgerzaken) dagelijks komt het in mijn gemeente voor dat mensen vrolijk aan de balie staan terwijl zij eigenlijk in quarantaine zouden moeten zijn. ik hoor dagelijks: Ja maar ik moet toch ingeschreven worden/mijn rijbewijs verlengen etc. Mensen dens aan je gezondheid en aan die van de medewerkers!
    Medewerkers burgerzaken staan ook in de frontlinie en worden niet ingeent voor welke ziekte dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *