Afsluiting serie “een weekje burgemeester” 🎥

Sinds een week of twee is onze burgemeester weer terug van zijn “herbronnen”. Tijdens zijn afwezigheid zorgde de Orkaan er voor dat tien Zaankanters een weekje (virtueel) op zijn stoel mochten zitten.

Tijdens elk interview werden telkens dezelfde zes vragen gesteld, uiteraard waren de antwoorden daarop zéér verschillend. Van een behoudend “ja eigenlijk mag je als burgemeester niet zomaar iets veranderen”, tot een uitdagend “Ik zou met de hele organisatie eerst eens een rondgang maken door de gemeente”. Leuk om al deze verschillen vast te leggen en aan de lezers van de Orkaan voor te leggen.

Het vastleggen van deze interviews was leuk om te doen, al was er soms wat moeite nodig om tot een goed resultaat te komen. Zo stonden wij te filmen op een nogal deinende judo mat en een dag later zomaar tussen de koeien. Ook het geluid was diverse keren een “dingetje”. In Westzaan moesten wij in de na-montage alle overkomende vliegtuigen er uit knippen en was de galm in sommige ruimten erg lastig. 

Alle lof voor de geïnterviewden die hun huis, school, bedrijf, dojo én hun tijd en hun gedachten beschikbaar stelden aan de Orkaan. Voor zover wij weten iedereen heeft zich helemaal kunnen uitleven in de vrijheid die wij hen boden. Dank ook aan burgemeester Jan Hamming die deze serie afsluit met een interview.

Mogelijk maken

De werkkamer van de burgemeester kon in de afgelopen weken ook niet ontkomen aan het “herbronnen”. Op een van de muren heeft Peter Meijn hét symbool van onze Zaanstreek verbeeld: de windmolen. Maar dan wel met een zekere twist. Elke wiek geeft een van de Zaanse waarden weer, samengevat in de voet van de molen (mogelijk maken).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *