Afvalberg Dodonaeusstraat… wie doet er wat aan?

We zien een kerstboom, een verhuisdoos, zakken van Albert Heijn en de Vomar, een Lidl-verpakking, kartonnen dozen, een rol behang, vuilniszakken, verfpotten.

Bewoonster Marjolien Bos ziet de afvalberg in de Dodonaeusstraat in Poelenburg groeien. Ze belde gemeente Zaanstad, HVC en de politie maar niemand kon haar helpen.

Ten einde raad zette ze de foto’s van de hele zooi op de Facebook-pagina van Je Bent Zaankanter. Het werd al bijna 100 keer van commentaar voorzien, geliket en gedeeld.

In de reacties kreeg de gemeente er traditiegetrouw van langs, maar zoals anderen opmerkten, het was niet de gemeente die deze troep daar neer had gegooid… alhoewel het nu wel een probleem van de gemeente is geworden.

Hieronder een tweede foto…

We gaan vanmiddag poolshoogte nemen….

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Egbert Visser

  Dit is meten met twee maten ! Als ik mijn kliko een dag van te voren buiten zet dan krijg ik een boete. Hetzelfde overkomt mensen die hun vuil in een afvalcocon willen gooien en als blijkt dat deze vol is er naast zetten! In deze enorme afvalberg zal toch wel een adres te vinden zijn? Mooi klusje voor de milieupolitie.

 • Willemsen

  En tel daar ook het (zwerf)vuil bij dat via de balkons van flats naar beneden wordt gemikt.

 • Eelco

  Het blijft een zure tegenstelling. Als je als ‘keurige’ burger iets fout doet ben je te traceren omdat b.v. het nummer op je kliko staat. Maar als je het bewust asociaal doet kom je er mee weg omdat er dan (op enkele uitzonderingsgevallen na) geen briefje bij zit wie het is. Zeker een mooi klusje voor de milieupolitie, maar ja, ook dat kost geld, meer dan de eventuele boete ons gaat opleveren.

  Ik snap echt niet waarom mensen hun eigen buurt zó vervuilen. Doen ze dat binnenshuis ook?

 • Jaap

  Ik las dat de gemeente de boetes voor illegaal afval dumpen ook weer fiks gaat verhogen. Geld ook voor een afvalzak naast de container zetten wanneer die zo vol is dat de zak er niet meer in kan.
  Dat is de omgekeerde wereld natuurlijk, de gemeente wil dat we het in de container gooien maar ZIJ moeten wel zorgen dat dit mogelijk is.
  Heb het niet over het dumpen van afval zoals hier boven beschreven is, daar doen ze dus niks aan, te moeilijk voor onze handhavertjers.

  Vandaag vuil ophaaldag hier, normaal een uur of 8 ’s morgens, nu 20 april 19.15 uur hebben we nog steeds 13 uitpuilende stinkende kliko’s voor de deur staan.
  HVC vanmiddag gebeld, ze weten niet wanneer ze geleegd worden, kan ook wel maandag of dinsdag worden was het antwoord. Lekker dan, zeker met dit warme weer.
  En handhaving maar bekeuringen uitdelen voor een fout geparkeerd zakje.
  Ik zou zeggen,handhavertjes richting HVC en daar een boete uitdelen wegens het niet nakomen van afspraken. Of zal dat nog te moeilijk voor ze zijn ?

 • dirk

  De gemeente gaat harder optreden……mij benieuwen…….
  Er zijn nieuwe grotere borden geplaatst (in het Nederlands)…..
  Waren de volgende dag al bijna niet meer te zien…..door…..
  Ik zeg : zet speurhonden in..!!!

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *