AH Vos (Koog) moet parkeerterrein opbreken

Kruideniers Peter en Paul Vos, eigenaren van de AH-vestiging in Koog a/d Zaan, moeten de parkeerplaats die ze illegaal hebben aangelegd opbreken.

Als ze dat niet doen, kan de gemeente “vervolgstappen ondernemen”.

In juli 2019 weigerde Zaanstad een vergunning voor een parkeerterrein aan de Raadhuisstraat in Koog a/d Zaan naast de AH supermarkt van Vos. De eigenaren hadden het parkeerterrein echter al laten aanleggen. Steunfractielid Menno de Haas van ROSA vroeg aan Zaanstad waarom er niet gehandhaafd werd.

Burgemeester Hamming antwoordde dat college inderdaad op de hoogte van het feit dat de parkeerplaats ondanks de geweigerde omgevingsvergunning toch in gebruik was: “Handhaving op deze overtreding is opgepakt.”

Dat laatste begrepen wij niet (was er iemand ‘opgepakt’?) dus we vroegen uitleg aan Hamming, diens woordvoerder hielp ons uit de droom:

“We gaan met eigenaar in overleg. We geven aan dat het gerealiseerde niet past in verleende vergunning en bieden ruimte om dit zelf te herstellen. Doet hij dit niet, dan kunnen we vervolgstappen ondernemen (formeel traject ingaan).”

Het illegale parkeerterrein was niet de enige vraag van ROSA, De Haas informeerde ook waarom Vos andere delen van het terrein naast de supermarkt kan ‘verstenen’ zonder vergunning. Een plantsoentje zou door Vos “in maart 2020 voor een derde zijn betegeld”. De Haas wilde weten wat Zaanstad ging doen om dit terug te draaien.

Hamming antwoordt dat Vos inderdaad op de plek van het plantsoentje twee parkeerplaatsen heeft aangelegd, ook deze ‘overtreding’ wordt ‘opgepakt’ (in gewoon Nederlands: die parkeerplaatsen moeten weg).

Volgens De Haas gaat het niet om twee maar om elf parkeerplekken. Hij heeft dan ook vervolgvragen gesteld en om opheldering van dit punt gevraagd.

Deel dit artikel:

19 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  🙂
  Iets te dicht bij elkaar staan € 390 boete + Strafblad !!
  VOS ook maar eens een dikke boete + Strafblad ? Of komen
  zij daar maar weer gewoon mee weg ?

 • Die Vos, is een slimme vos.. Ik ken hem persoonlijk… Maar een boete is op z’n plaatst, wij krijgen het ook aan onze broek als wij iets uitspoken, dus geen onderscheid maken…verders is het een mooie fijne zaak ( net als in zaandijk)

 • Mischa Bosveld

  Aan 1 kant ben ik wel benieuwd naar de beweegredenen van de heer Vos zelf, waarom hij de regels overtreden heeft.
  Ook zie ik niet in waarom de parkeerplaats nu weer weggehaald moet worden? Dit gaat toch onherroepelijk weer parkeerproblematiek opleveren? Waar moeten de auto’s staan die normaal op de parkeerplaats zelf staan?
  Gevolg dat mogelijk auto’s in de wijk gaan parkeren met de nodige klachten van de bewoners.

  Ik wil het niet goedpraten wat Vos gedaan heeft, maar ik snap de gemeente in deze zaak ook niet helemaal.

 • Henk Latumaerissa

  Niet opbreken maar laten staan en parkeerpalen plaatsen. Een win win situatie voor zowel Gemeente als A.H. De Vos.

 • Ton Lameijer

  Ach Mensen, waar zijn we mee bezig. Daarvoor was dit terrein een rotzooitje, nu ziet het er prima uit en wordt het weer gesloopt. Ik wordt zo moe van al die Rosa mensen die zo graag met dat vingertje wijzen. Bij mij in de buurt zijn ook van die vinger wijzers, maar zelf betegelen ze hun hele voor en achtertuin, omdat ze te lui zijn om dit bij te houden. Geef Vos een boete en laat hem wat bomen planten en dan over en sluiten.

  • Mischa Bosveld

   Helemaal mee eens.

   Sommige partijen hebben niets beters te doen.

  • Brenda

   Eens. Het zag er niet uit. Deze ondernemer maakte er het beste van. Zouden meer mensen moeten doen

  • Jaap Meeuwsen

   Het ziet er prima uit nu Ton, ja ja, dat is het enige waar we aan denken.
   Wel eens gezien hoe klein het schoolplein nu geworden is ?
   Weg voetbalkooi, werd ook gebruikt door de leerlingen. Kan niet meer.
   En lekker ook voor de kinderen van de Lindenboom en de Koppoter al die uitlaatgassen zo vlak bij.
   Nee, laat Vos z’n gang maar gaan, als we onze auto maar kwijt kunnen.

 • Ron Groot

  VOS heeft mensen in dienst die WERKEN dat hebben ze niet in het gemeentehuis.
  Dus om heerlijk te zeiken wat die Rosa alleen maar doet,voelen zij zich lekker.
  Ga echte dingen aanpakken,en laat het bedrijfsleven met rust,en het parkeerterrein ziet er keurig uit.
  Afdeling bestrating(van Zaanstad) kan hier nog wat van leren.

 • Jan Vredenburg

  Ik heb iets op mijn eigen voorerf gebouwd.
  Moet weg zegt de gemeente. Dwangsom €3000,00

 • Bert Versteeg

  Er is een mooi spreekwoord dat zegt “als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen.”
  Driemaal is scheepsrecht is hier ook van toepassing want waar die parkeerplaats nu is stonden eerst een paar laat 19e eeuwse arbeiderswoningen.
  Toen Vos die woningen had gekocht wist hij niet hoe snel hij ze moest laten slopen.
  Vervolgens werd de winkel verbouwd en vergroot waarbij “per ongeluk”een paar kapitale bomen zwaar werden beschadigd cq vernield.

  Nu moet Vos de parkeerplaats opbreken maar er staat wel expliciet bij “als ze het niet doen kunnen er vervolgstappen worden genomen”
  Er staat dus niet dat die vervolgstappen ook daadwerkelijk worden genomen.
  Maar ik ben het verder wel mee eens dat als het parkeerterrein wordt opgebroken de omgeving er niet fraaier op zal worden.
  Rosa is mijn partij ook niet en vanwege de Coronacrisis hebben ze blijkbaar tijd gehad dit aan te kaarten want anders is het niet te verklaren dat ze een jaar na aanleg pas in actie komen.

 • Remy de leeuw

  Goed bezig Menno!

 • M.Bes

  Helemaal mee eens. Boete, ja. Het terrein zo Laten, ook ja. Misschien nog even ergens een plekje groen inrichten. Dat geneuzel over papieren, vergunningen. De gemeente is de prioriteit behoorlijk kwijt. Zie dossier Peperstraat.

 • Rien Schijffelen

  Als gemeente zou ik het zoeken in een compromi.
  Een grote supermarkt heeft nu eenmaal parkeerruimte nodig, anders komt deze verkeersdrukte in de woonwijk en dat wil je niet.De supermarkt werd vergroot dan komt er automatisch meer verkeer. Door het één komt het ander. Natuurlijk is het niet goed zomaar de bestemming van een gebied te wijzigen. Maar kijk ook eens naar de situatie voor de aanleg van parkeerplaatsen, die was ook niet fraai.
  Zou zeggen Vos plaats meer groen. Succes met het gesprek Gemeente Zaanstad.

 • Jaap Meeuwsen

  Het was de bedoeling dat Vos daar een Gall en Gall zou gaan bouwen, volgens mij vergunning geweigerd. Toen hebben ze er op die plek maar parkeerplekkken aangelegd.
  Denk dat het hoogstens om een plek of 15 zal gaan dus de parkeeroverlast zal best wel meevallen daar ze ruim voldoende plekken extra aangelegd hebben toen echter wel ten koste van het schoolplein van de Lindenboomschool en de voetbalkooi en de prachtige bomen ( per ongeluk ).
  Was toen voor de gemeente geen probleem maar nu zou ik zeggen tot hier en niet verder, het is nou wel mooi geweest.
  Dan maken ze er maar een mooi stukje groen van + nieuwe bomen aanplant.

 • Erhan Atalay

  Volgens mij staan die parkeerplaatsen daar al een tijdje… Beetje nalatigheid van de gemeente. Je weet toch wel wat er in je dorp omgaat… Was zelfs in het nieuws deze verbouwing.. komop zeg.. Dit is beetje pesterij. Vraag een bod van Dhr Vos spreek hem erop aan. Het ziet er zeker stukken beter uit dan voorheen. Maar openbreken en dan… zonxe van het belasting geld. 😉

 • Gre Luttik

  Er zijn nu wel voldoende invalidenplaatsen.

 • J. Schutte-janki

  Laat de ondernemers eens met rust,met z’n allen genieten wij van de krenten uit de pap!
  Probeer eens maar zelf wat te doen en te ondernemen voor de gemeenschap,en te zorgen dat vele gezinnen brood op de plank hebben.
  Koester onze ondernemers de laatste der mohikanen !

  De wereld vergaat aan jaloezie en afgunst en daar moeten wij voor oppassen.
  Steun dus de ondernemers,en onthoud de PvdA rosa enz.hebben en willen graag VVD en CDA zijn het salaris en de bonussen hebben ze zo wie zo al!! Rood denken en het kapitalisme al in de zak hebben !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *