AH Vrieschgroenstraat twee weken dicht voor ingrijpende verbouwing

De Albert Heijn XL aan de Vrieschgroenstraat (hoek Vermiljoenweg) in Zaandam wordt vanaf woensdag 11 januari ingrijpend verbouwd. De winkel gaat op dinsdag 24 januari weer open.

De supermarkt blijft binnen de bestaande muren maar door de ruimte ‘slim in te delen’ (volgens AH) wordt de supermarkt binnenin iets groter: van 2.800 naar een kleine 3.000 vierkante meter. De Gall & Gall verhuist van de Spaansgroenstraat naar de hal van de supermarkt.

AH Vrieschgroenstraat krijgt volgens de Albert Heijn

“een nieuwe, logischere indeling en brede winkelpaden. Het versplein aan het begin van de winkel wordt overzichtelijk ingericht waardoor klanten snel zien waar iets staat. Het assortiment blijft groot en gevarieerd, met extra aandacht voor verse producten.

Het aantal zelfscankassa’s wordt uitgebreid naar veertien. Ook een grotere bloemen- en plantenafdeling, de geldautomaat, het oplaadpunt voor de OV-chipkaart en de pakketkluis zijn straks in de nieuwe winkel te vinden.”

De Albert Heijn zit sinds 1971 in de Kleurenbuurt, de ingang zat toen aan de Vermiljoenweg (zie foto onder) waardoor veel klanten de winkel nog steeds Albert Heijn Vermiljoenweg noemen. Maar de ingang zit al sinds 1991 aan de Vrieschgroenstraat.

Op woensdag 11 januari gaat de winkel om 19.00 uur dicht. Dinsdag 24 januari 2023 gaat Albert Heijn om 11:00 uur weer open. “Dat wordt een gezellig feest”, zegt supermarktmanager Sander Boutsma in het persbericht van Albert Heijn. “De eerste 3.000 klanten krijgen iets lekkers, er staat voor iedereen een warm drankje klaar en ook de hamster is erbij”.


In de Detailhandelsvisie 20150-2025 van Zaanstad staat nog: “De Vermiljoenweg in Pelders-Hoornseveld is een klein wijkwinkelcentrum met in totaal 5.200 m2 wvo waarvan ruim 2.800 m2 wvo voor de supermarkt. In verband met de komst van een XL- supermarkt bij het nieuwe ziekenhuis zal de hier gevestigde supermarkt worden verkleind. De resterende ruimte wordt verkaveld.”

Albert Heijn met ingang Vermiljoenweg, foto Stichting Albert Heijn Erfgoed
Gall & Gall, Spaansgroenstraat (Google Streetview, ook bron voor foto helemaal boven).

Advertentie

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Xander Kok

  Meer zelf zelfscanscanners is wel fijn, er staat vaak een (kleine) file daar.
  Mij benieuwen allemaal, dat word voorlopig naar de AH XL bij het ziekenhuis gaan.

 • Jaap Meeuwsen

  Nog meer zelfscanners, weg met de kassa’s.
  Nog even en de supermarkten lopen vol met op hun smartphones of scanners glurende klanten. Kijken als zombies niet op of om en zeggen geen woord meer.
  Stilletjes scannen en betalen en weg weer.
  Even wachten bij een kassa en ondertussen een praatje maken is al teveel gevraagd, of kost dat ook al teveel tijd ?
  Intussen wordt al duideljk dat er bij het zelfscannen steeds meer gestolen wordt. Of vergeten te scannen ? Nou, daar kun je op wachten natuurlijk.
  Dan is er dus in de toekomst nog meer personeel nodig om de zelfscanners te controleren dan kassières …..lekker opgeschoten dan.
  Worden gezellige winkels en dat alleen voor een paar minuten tijdwinst ?

  • Xander Kok

   Ik ben behoorlijk verlegen dus een praatje zit er niet zomaar niet in. Voor mij is een winkel een noodzakelijk kwaad eigenlijk. Snel erin en snel terug.

  • Wilma Sjouwerman

   Wat negatief allemaal. Het is prima dat de winkel een update krijgt. En het is ook nodig.
   Bredere paden en ook alles op reikhoogte denk ik. Fijn hoor, geen geklauter meer om bij de artikelen te kunnen.
   Bij de XL AH op de Zorgboulevard is het veel prettiger winkelen.
   En een praatje bij de kassa? Daar storen een hoop mensen zich aan want het houdt op als de kassière met de klanten een praatje maakt. Eerst maar ervaren en dan klagen, tenminste als het nodig is.

  • Menno Sterk

   Helemaal mee eens Jaap! Ik denk er net zo over…niet alleen de AH…eigenlijk overal.. Ik weiger ook inmiddels om contactloos te betalen en sowieso niet mee te doen aan ‘alles in een app’-circus. Onder het mom van: het is zo makkelijk, ben je eigenlijk gewoon een scanslaaf. Daar ga ik dus niet aan meedoen en ik hoop van harte dat meer mensen hun horloges weer gebruiken om de tijd van af te lezen ipv mee te betalen, vooral te bellen met je telefoon ipv apatisch je omgeving niet eens meer waarnemen etc. De mens moet weer mens worden, nu zijn het al halve robots en als je niet oppast is er bijna niets meer levend aan je.. Ik kan me nog een gezellige appie heijn herinneren met een kookeiland. Bij de opening was daar Tineke de Nooij aan het koken. Echt gezellig…, maar dat heeft geen proriteit meer….makkelijk, snel en onpersoonlijk….oh…en co2 geneuzel wat nergens meer over gaat natuurlijk…zucht…!

 • Nikki Groen

  Zag er mooi en luxe uit vroeger…ze hebben de boel echt verpauperd 🙈

 • Bert Versteeg

  Al blijven ze 10 jaar dicht, ik haal toch geen boodschappen bij de AH.
  Het is een relatief dure supermarkt met een kwalitatief zeer matige versafdeling.
  Voor boodschappen ga ik naar de Dekamarkt, Vomar of Jumbo in Amsterdam Noord.
  Jumbo is ook een reden dat ik nooit bij AH kom.
  AH houd al jaren de komst van Jumbo naar de Zaanstreek tegen iets wat in mijn ogen niet door de beugel kan want Jumbo heeft net zo goed recht op één of meerdere supermarkten in de Zaanstreek als elke andere supermarktketen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *