Al tien wietplantages in 2016

Met twee gerooide plantages in Saendelft en één in Zaandam staat de teller van de Zaanse Wietkaart op tien in 2016.

Aan de Biatlon in Saendelft (Assendelft) werden 515 planten in een kwekerij gevonden. Een 26-jarige Albaniër is aangehouden.

Aan de Pronkgevel (ook in Saendelft) werden ruim 440 planten aangetroffen. Hier kon niemand worden aangehouden.

Aan Jonge Arnoldusstraat in Zaandam werd een plantage met 100 planten gevonden, hierbij is ook een auto in beslag genomen. Een 62-jarige Zaandammer is aangehouden.

In alle gevallen was er diefstal van stroom, planten zijn vernietigd, de verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau.

Afgelopen vrijdag is 26-jarige man uit Westzaan aangehouden op het Ambacht in Oostzaan met drie zakken hennep en hash en een wikkel met mogelijk cocaïne. Waar de planten geoogst waren is niet bekend.

Voor Saendelft was het de 11e vondst sinds 2014: 2 dit jaar, 7 in 2015 en 2 in 2014.

Deel dit artikel:

2 reacties op Al tien wietplantages in 2016

 1. Broekjevol de 3e schreef:

  Het zou zo mooi kunnen zijn als de koffieshop het ook legaal aangeleverd zou kunnen krijgen in plaat van dit kromme gedoogbeleid. Nu gaan zelfs staten in Amerika ons voorbij.
  Volgens mij moet er voor de schatkist toch ook goud geld binnen te halen zijn, goed voor belasting, werkgelegenheid en je bent minder mankracht kwijt bij de politie.

 2. Peter Wieringa Zaandam schreef:

  Sinds kort is een wietplantage in de Brandaris op 9 – hoog opgeruimd … Ik heb er jaren boven gewoond met stankoverlast van die rooklucht …
  Ik ben niet gedient van overlast door die smerige rooklucht, omdat ik zelf nooit gerookt heb en ik op de werkvloer er een trauma aan overgehouden heb, van die rokers-mentaliteit …. !”!
  Maar ook de mentaliteit van gedogen en toestaan dat ik als bewoner maar van hondengeblaf en stankoverlast mag genieten van andermans genot ….
  Alsof je tegen een dronkenman achter het stuur vraagt of die wilt uitstappen voor een blaastest, terwijl je kunt ruiken dat die teveel op heeft … Ik stond wel eens met dit heerschap in de lift met die boxer-hond Choco, die honden bijt maar voor de mensen poeslief overkomt ….

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *