ALDI filiaal in Wormerveer sluit per 1 maart

De afgelopen jaren werd al vaker gesproken over een mogelijke sluiting van het ALDI filiaal aan de Marktstraat 44 in Wormerveer. Per 1 maart gaat de ALDI op deze locatie definitief haar deuren sluiten.

Reden voor de sluiting is dat het filiaal niet meer voldoet aan de huidige winkelstandaard van de ALDI. Deze standaard houdt o.a. in minimaal 1000 m² vloeroppervlakte, een goede bereikbaarheid en voldoende parkeergelegenheid.

Het huidige pand heeft een winkelruimte met magazijn van 887 m² en staat inmiddels in de verhuur bij KRK Makelaars. De huurprijs bedraagt € 135,- per m² per jaar (excl. BTW). Het bestemmingsplan Wormerveer (2015) is ‘Enkelbestemming Centrum’. De functiemogelijkheden op deze locatie zijn o.a. bedrijven, cultuur en ontspanning, horeca en wonen.

Bij de ALDI in Wormerveer werken ongeveer 10 personeelsleden. Het personeel wordt verdeeld over en verwelkomd in de omliggende ALDI-filialen.

Helaas komt er met de sluiting een einde aan jarenlang ALDI in Wormerveer.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Ted Groentjes

  Jammer. Is er geen andere geschikte locatie in het noorden van de Zaanstreek? Bv. in Krommenie hebben we wel 4 supermarkten, maar geen Aldi of een Lidl.

  Zal fijn zijn als er een Aldi terugkomt.

 • bettie heuvel

  Komt er een in Assendelft, bij de rotonde.

 • Corrie Hooijboer

  Wat is dit nu weer moet je maar weer kijken waar je naar een andere aldi kan.
  Ik vind het erg jammer 🙄

 • R vd Weerdt

  De Aldi aan de Dr Scholtenweg in Zaandam maakt ook een wat treurige indruk in vergelijking met de -zo te zien- florerende Lidl er vlak naast. Ik wens hen oprecht sterkte toe.

 • Didier Hennequin

  Ik kan toch niet geloven dat het de bedoeling is dat Aldi-klanten uit Wormerveer nu hun boodschappen in Assendelft gaan doen, zoals via de reacties wordt gesuggereerd. Da’s een flink stuk fietsen voor de dagelijkse boodschappen. Of gaat men (Aldi voorop) ervan uit dat de klanten altijd met de auto gaan c.q. over een auto beschikken. Ik zie het liefst een Aldi en/of Lidl in elke woonkern, op loopafstand. Maar ja, dit is de Zaanstreek hé. AH-country, als je begrijpt wat ik bedoel. Gaat dus niet gebeuren.

 • Kees Hamster

  Tja, dit alles door het parkeerbeleid van Zaanstad, geld genereren door het heffen van parkeerkosten en dat in een dorp als Wormerveer. Dit is destijds door de Aldi tegengehouden door te dreigen dat ze dan zouden vertrekken uit Wormerveer waardoor de blauwe zone er is gekomen.

  Het zegt toch wel wat: door bemoeienis van parkeerbeheer is het best presterende filiaal afgezakt tot slechtst presterende filiaal…

 • Andrè Bakker

  Ik hoor vaak dat de afkorting A L D I staat voor: A ls L idl D icht I s Dus in dit geval moeten de ALDI klanten even naar de Cor Bruyn weg rijden.

 • erg jammer, dan maar naar assendelft als de nw wordt geopend. hopelijk is deze genoeg groot. ( wel wat aardig ver voor vele mensen op de fiets of auto )

 • Georgio Oort

  Waarom wordt er geen nieuwe Aldi op het bedrijventerrein bij Praxis en Gamma in wormerveer gerealiseerd, veel parkeergelegenheid.

 • Ik vond het juist zo fijn, vanuit Wormer. Ik had er mijn vaste boodschappen, in combinatie met de markt op woensdag. De Lidl is met te groot en te druk. Ik baalde hier enorm van. Ik probeer nu naar de Scholtenweg te gaan, maar dat is best wel een opgaaf op de fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *