Ali Koc (1954-2020): ‘de duivenmelker van de Klokbaai’

Afgelopen zaterdag belde een bekende van de Klokbaai in Zaandam bij me aan. Hij kwam met de trieste mededeling dat Ali Koc is overleden.

Ali verbleef al enkele maanden in Turkije. Hij zat in de laatste fase van COPD en is daar ook aan overleden. Iedereen rond de Klokbaai in Zaandam kende Ali de duivenmelker.

Jarenlang verzorgde hij zijn duiven in een garagebox aan de Klokbaai. Een aantal jaren geleden moest hij hiermee stoppen vanwege zijn gezondheid.

Ali heeft jarenlang bij Eurometaal gewerkt en was in december 2019 65 jaar geworden. Persoonlijk kende ik Ali vanaf 1982. Ik kwam toen in de Emmastraat in de Spoorbuurt te wonen.

De laatste jaren gingen we samen twee keer per week voor fysiotherapie naar een praktijk op de Westzijde. We zullen Ali zijn verhalen en aanwezigheid missen en wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe.

Hij ging elk jaar altijd met heel veel plezier met zijn kleinkinderen naar de kermis en op oudjaarsdag sloten we op de therapie het jaar altijd af met het eten van oliebollen en baklava.

Ali werd geboren op 12 december 1954 en hij is overleden op 29 oktober 2020.

Anne Bijlstra


De foto vonden we op Google Streeview, gemaakt in juni 2015, Ali bij zijn garage aan de Klokbaai.

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *