Alle Zaanse Kerstkerkdiensten (livestreams)

Kerkdiensten bezoeken wordt lastiger in coronatijden, sommige kerken zijn dicht, andere laten maximaal 30 mensen toe.

Diverse kerken streamen kerkdiensten of zetten de dienst achteraf online.

Hieronder een overzicht van 19 Zaanse kerken met stream en/of online diensten. Tips, suggesties of aanvullingen? Zet ze hieronder bij de redacties of mail ze naar De Orkaan.

De Mattheuskerk had vannacht/Kerstavond een sfeervolle kerstviering met prachtige muziek. De dienst kan je hier terugkijken:

Eerste Kerstdag

Vanmorgen, 9:45 uur start de livestream van de Dienst van Kerstmorgen in de Doopsgezinde Vermaning in Zaandam.

De Kerstdienst 2021 in de Zaankerk start om 10:00 en is live te volgen. Ds. Marten Wybe van der Veen zal de dienst voorgaan.

De Kerstdienst van de Noorderkerk (Protestantse Gemeente Zaandam) begint om 10:00. Dominee Sjaak Visser zal de diens voorgaan. Hij is te volgen via de livestream.

De kerstmorgendienst van De Ontmoeting wordt vanaf 9:45 uur live gestreamd en voorgegaan door dominee Mirjam Sloots.

De Kerstmorgendienst van de Nicolaaskerk in Krommenie is vanaf 10:00 uur live te volgen. De voorganger is dhr. ds. F.W. Brandenburg (Aalten).

De Petruskerk in Krommenie streamt de viering met Pastor M. Bruijns op Youtube. Zij starten 10:00 uur.

Om 10:00 uur is er een Kerstdienst vanuit de Leliekerk Krommenie. De livestream met voorganger D. J. Knol is hier te vinden.

Om 10:00 uur start de livestream van de Protestantse Gemeente Wormerveer. Ds. Christiaan Ravensbergen en Ds. Bart Vijfvinkel gaan de Kerstviering voor.

De Vrije Evangelische Gemeente Wormerveer start om 10:00 uur een livestream met voorganger Dhr. H.M. Jager:

De Nederlands Gereformeerde Kerk van Oostzaan zendt om 10:00 uur een livestream uit vanuit Het Witte Kerkje. Voorganger is Ds. K. van As.

Zondag 26 december

De Ichtus Gemeente in Zaandam heeft op Tweede Kerstdag een dienst van 10:30 – 12:30 uur. Pastor Jan Barendse sr preekt. Van harte welkom! Te volgen via de livestream.

De Kerk in Westerwatering heeft Tweede Kerstdag om 10.00 uur een dienst voor maximaal 30 personen in CBS Het Baken. De dienst kan ook (achteraf) bekeken worden via een livestream in de facebookgroep van de kerk.

Menorah-Zaanstad (CGK) heeft om 10:00 uur een dienst met voorganger Mark Veurink. Hier kan je meekijken.

Bij JerehSalem, evangelische gemeente in de Galjoenstraat in Zaandam, stond om 10:uur een Familie-kerstdienst gepland. Of deze doorgaat (of gestreamd wordt) is ons niet duidelijk. Kijk hier.

Bij de VEG Zaandam (de Paaskerk) kan je elke zondag om 10:00 een nieuwe kerkdienst bekijken. Deze zijn zowel live te volgen als naderhand terug te kijken op YouTube. Over kerst hebben we niets gevonden.

De Kerk van de Nazarener in Koog a/d Zaan streamt wekelijks een kerkdienst. Gisteravond streamden ze een kerstdienst.

De Kogerkerk plaatst de kerk (elke) zondag om 10.00 uur een korte viering. Op zondag 27 december is er een langere dienst. Ook op kerstmorgen (25e) wordt er een viering online geplaatst. Er is dit jaar geen kerstnachtdienst.

De Petruskerk in Krommenie streamt de viering met Pastor S. Baars op Youtube. Zij starten 10:00 uur.

De Vrije Evangelische Gemeente Wormerveer start om 10:00 uur een livestream met voorganger Ds. J. de Jong – Buursma:


Mochten we een dienst niet in het overzicht hebben opgenomen, mail dan naar info@deorkaan.nl of voeg het toe als reactie. (We konden de Heilige mis van de H. Odulphus parochie in Assendelft niet online vinden.)

De foto boven is van Wanda van La Vintage in Krommenie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *