AllYouCanEat Award voor Zaanstad

De jaarlijkse AllYouCanEat Award van het NIBH (Nederlands Instituut voor Bulk-Horeca) gaat dit jaar naar Zaanstad.

“Volle borden voor een lage prijs” komt nergens zo goed uit de verf als in Zaanstad aldus Herman Driskenhuis, directeur van het instituut, “het lijkt hier wel een Zaansche Schrans” grapt hij.

De komst van de Wereldkeuken in Westzaan, één van de grootste All You Can Eats in Nederland, heeft Zaanstad wel geholpen met de Award, maar dat was niet alles volgens het juryrapport:

“De diversiteit van het alles-eten-voor-één-prijs in Zaanstad is een voorbeeld voor Nederland. Laagdrempelige voorzieningen met lage kostenstructuur zijn in de hele streek te vinden. Onbeperkt eten staat in Zaanstad met zaken als De Wereldleuken, Proeverij Koekfabriek, Tokyoto, La Cubanita, Lekker Eten, Masu, Crystal Wok, De Griek en Azisa echt op de kaart!”

Driskenhuis ontkent dat de kwaliteit te wensen overlaat:

“Kwantiteit is ook kwaliteit! Dat wordt weleens vergeten. Gewoon je bord tot de rand vol scheppen is voor veel mensen een hoogwaardige eetbeleving.”

Wethouder Dennis Straat (economie en toerisme) is blij met de erkenning:

“We staan toch weer op de (menu)kaart! Een mooie opsteker na de tegenvallende bezoekersaantallen in het centrum. We hoeven niet altijd in te zetten op het topsegment om te scoren, dat zie je maar weer.”

 

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *