Ambulance vast voor poller: kenteken herkenningssysteem faalde

De ambulance die gisteren voor de poller op de Beatrix geblokkeerd werd door een weiger-poller zal vandaag een testrit maken.

Het kenteken-herkenningsysteem weigerde dienst, maar hoe dat mogelijk is, is nog een raadsel. Het wordt onderzocht.

De woordvoerder van wethouder Addy Verschuren (verkeer) laat weten dat het oponthoud geen negatieve invloed op de gezondheid van de patiënt heeft gehad:

‘Er zijn op dat moment (gisteren) voor de chauffeur vervolgens drie opties. Het telefoonnummer dat op de paal staat bellen. Of de meldkamer.  De chauffeur heeft ervoor gekozen een andere route met andere brug te nemen.’

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Daans

  Serieus, ik ben met stomheid geslagen na het lezen van dit artikel.

  De woordvoerder van wethouder Addy Verschuren (verkeer) laat weten dat het oponthoud geen negatieve invloed op de gezondheid van de patiënt heeft gehad. Dus de woordvoerder is in de functie van dienstdoende arts gekropen en bepaald nu of er levensbedreigende situaties voordoen? Heel knap dit! Als dit ook maar 1 keer gebeurt dan heeft de gemeente echt een hele grote uitdaging. Reken er maar op dat de personen in kwestie op dat moment een schadeclaim indienen en heeft de gemeente het nakijken.

  En dan deze stelling:
  ‘Er zijn op dat moment (gisteren) voor de chauffeur vervolgens drie opties. Het telefoonnummer dat op de paal staat bellen. Of de meldkamer. De chauffeur heeft ervoor gekozen een andere route met andere brug te nemen.’ Dus woordvoerder bepaald welke opties de chauffeur van de ambulance dient te nemen?

  De centrale van 112 bepaald op de melding die men verkrijgt welke prioriteit aan de rit gegeven wordt. Dat is geen taak van de gemeente. Maar de gemeente creëert hier situaties die leidend zijn. Te triest voor woorden!

  Uit den boze deze stellingen die de gemeente op dit moment aanneemt. Er zijn wetten waar aan men moet voldoen en niet een wet zelf gaan verzinnen om vervolgens met sprookjes verhalen weg te komen. Een ferme tik op de vingers geven vanuit het kabinet komt nu toch wel dichtbij denk ik zo. De gemeente moet zich eens gaan verdiepen in de WEGENVERKEERSWET (WVW) EN REGLEMENT VERKEERSREGELS EN VERKEERSTEKENS (RVV) allemaal te vinden op: https://www.ambulancezorg.nl/

  • JK

   Het gaat niet om de schadeclaim, maar het voorkomen daarvan, en om er voor te zorgen dat we (en zeker de hulpdiensten) er gewoon weer door kunnen, zonder oponthoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *