Anneke van Dok: Leve de vooruitgang

Stel dat we in de 18e eeuw leefden en ik zou mijn lieve vriendin in Limoges een pakketje willen sturen met daarin twee romans, twee tijdschriften en enige typische Hollandse producten. Dan zou de postkoets er ongeveer tien dagen en nachten over doen, mits hij niet werd overvallen door struikrovers en er geen wiel van de wagen liep, waardoor mijn zorgvuldig samengestelde pakket zou worden geroofd of beschadigd.

Door Anneke van Dok

We hoeven ons in 2021 niet meer te behelpen met paard en wagen om een pakket naar Frankrijk te verzenden. Het zou met de snelheid van een trein of bus in een paar dagen bij mijn vriendin moeten kunnen arriveren. Maar helaas. Toen ik na een week nog geen telefoontje of appje met dankjewel had ontvangen, werd ik wat ongerust. En na twee weken besloot ik via mijn track- briefje de verblijfplaats van mijn geschenk op te sporen. Het bleek alweer onderweg te zijn naar Nederland. Uiteraard belde ik met Post.nl en doorliep het langgerekte menu van de klantenservice. Uiteindelijk kwam ik bij een levende persoon terecht: een meneer die me beloofde er werk van te maken en prompt daarna kreeg een mail dat er onderzoek zou worden ingesteld. Ik wachtte de gang van zaken af met enige scepsis af, want het was mij al een paar maal eerder gebeurd, dat verzonden boeken veel te laat en soms ook nog beschadigd op het beoogde adres (o.a. in Berlijn) aankwamen of helemaal niet.

Afgelopen zaterdag ging de deurbel en stond er een bezorger op de stoep. Na vier weken was mijn pakket retour. Merkwaardig genoeg was het veel lichter dan het gezien de forse verzendkosten zou moeten wegen. En tot mijn nog grotere ongenoegen bleek het pak te zijn geopend en weer met plakband en tape gesloten. De boeken en de dropjes waren verdwenen. Nu zou ik mij gevleid moeten voelen, dat mijn romans Twee keer woordwaarde en Getuigen in het duister zo populair zijn, dat ze zelfs in Frankrijk worden gelezen, maar dat lijkt me toch sterk. Gelukkig zijn mijn romans behalve via Boek-dok.nl ook gewoon in de boekwinkel te koop.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Ivo Post

    Dit zal je met een e-book niet overkomen. Die verstuur je in een oogwenk naar elke plek op de wereld. Onbeschadigd.

  • Ferdinand Piet

    Praat me niet over PostNL. twee jaar geleden een pakket naar mezelf verstuurd in Singapore waar de helft uit was gestolen. Vorige week was ik in Nederland, pakket naar mezelf gestuurd dat gelijk weer werd geretourneerd want “adres was verkeerd” terwijl dat niet het geval is. PostNL weigert het op te lossen. Kutbedrijf.

  • C. Smit

    Helaas gebeurt het steeds meer dat post zoek raakt, beschadigt is of weken later een keer aankomt. Ook al is het adres correct, soms zie ik een sticker erop zitten dat het adres incorrect was.???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *