Kan iemand mij uitleggen waarom het zo lastig is om je auto op de Burcht te parkeren?

Als de zon recht op de betaalautomaat schijnt en dat doet-ie drie kwart van de dag, is het bijna onmogelijk om de opdrachten te lezen. Het zal wel aan mijn leeftijd liggen, maar zeventigjarigen worden niet vrijgesteld van parkeergeld of gevrijwaard van een boete wanneer ze de tijd per ongeluk verkeerd hebben ingesteld.

Door Anneke van Dok

Ik word de laatste tijd zo mopperig van dit soort onhebbelijkheden: van een verpakking die ik alleen met een beitel open krijg en van een gebruiksaanwijzing in de kleinste letter die de drukker in zijn letterkast kon vinden.

Ik ben geen klagerig type, maar ik word wel een beetje sikkeneurig van een fles wijn, die ik niet kan leegdrinken, omdat de kurk verhikt nog verschrikt van mijn kurkentrekker.

Maar het allermeest lijdt mijn humeur onder het abracadabra van politici, die willen verhullen dat ze een slap compromis hebben gesloten over een zaak die een krachtig besluit vergt, zoals de volgende zinnen in De Orkaan van eergisteren:

“Als het aantal en de aard van de incidenten tijdens de komende jaarwisseling(en) niet past in de dalende trend in de afgelopen jaren van het aantal incidenten, de aard van de incidenten en het aantal geweldsdelicten tegen hulpverleners, worden diverse aanvullende maatregelen niet uitgesloten. De laatste jaarwisseling was een uitzondering op die dalende trend.”

Volgens mij hebben de ambtenaren op het stadhuis van Zaanstad een hele kluif aan dit besluit van het kabinet; dat verhult dat alleen het allergevaarlijkste vuurwerk pas in de oudejaarsnacht van 2020- 2021 verboden zal zijn. Zodat de gemeenten de tijd hebben om hun verordening een beetje aan te passen (en om de instructie te vertalen, AvD).

Gemeente neem je eigen verantwoordelijkheid en lees mijn column Knettergek er eens op na. U vindt hem in het bestand van De Orkaan of in mijn boekje De Zaan in stukkies, waarvan er nog zes exemplaren voorhanden zijn bij de Bruna boekwinkel.