Annette Baerveldt voorgesteld als nieuwe D66-wethouder

D66 draagt Annette Baerveldt, momenteel raadslid in Velsen en oud-wethouder aldaar, voor als nieuwe wethouder voor Zaanstad.

Zij moet de plaats innemen van Sanna Munnikendam die half december aftrad nadat er veel kritiek kwam op haar optreden in het dossier Museum Holland. Ze overleefde een motie van wantrouwen maar hield vervolgens de eer aan zichzelf.

Volgens D66 is Baerveldt “een gedegen, nuchtere bestuurder die wij goed in staat achten om snel de rol van wethouder in Zaanstad over te kunnen nemen. Wij verwachten dat zij vanwege haar jarenlange ervaring, haar netwerk binnen D66 en de regio en haar persoonlijkheid goed past op deze plek.”

Annette is afgestudeerd aan de Landbouw Universiteit Wageningen en heeft vervolgens bij het Nederlands Instituut voor Visserij Onderzoek gewerkt als kwaliteitsmanager en als Arbo en Milieucoördinator.

Van 2006 -2018 was zij wethouder in de gemeente Velsen, met in haar portefeuille in die periode o.a. Coördinatie Sociaal Domein, OV, Sport, Recreatie, Toerisme, Kunst & cultuur.

Na haar wethouderschap heeft zij gewerkt als programmamanager Duurzaamheid bij PWN. Zij is momenteel raadslid in de gemeente Velsen.

Annette wil niet verhuizen naar Zaanstad, omdat deze bestuursperiode nog twee jaar duurt.

De fractie heeft hier begrip voor. Wij zullen u dan ook verzoeken om ontheffing te verlenen van het vereiste van ingezetenschap van de gemeente Zaanstad voor de duur van een jaar.”

Annette zal op donderdag 23 januari in de pauze van het Zaanstad Beraad aanwezig zijn om kennis met ons allen te kunnen maken #spannend

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *