Anti-kraakbestemming voor krakend kantoor Krommenie

Het noodlot van het postkantoor in Krommenie is dat het nu zelf in de rij moet staan wachten tot het aan de beurt is. Totdat Post NL het heeft weten te verkopen. En gezien het verval dat zich in een rap tempo voltrekt, zal dat niet eenvoudig zijn.

Totdat het zover is, heeft de eigenaar besloten om de ruimten tijdelijk ter beschikking te stellen als atelier of kantoor.

Inmiddels is er een fotograaf ingetrokken die hier een studio heeft ingericht. Anti-kraak voor een pand dat kraakt in zijn voegen.

Het beheer is handen van VPS Nederland, specialist op het gebied van leegstandbeheer en -beveiliging. Representatieve bewoners of (startende) ondernemers kunnen tegen een vergoeding hun bedrijf of creatieve beroep uitoefenen totdat er een nieuwe bestemming is gevonden.

“Als het zover is krijgen de bewoners de tijd om hun boeltje te pakken en te verhuizen,” zegt Theo van VPS die wel een achternaam heeft maar daar niet zo mee te koop wil lopen als met de panden.

Onder het beheer valt niet de bestrating. Dus zullen Krommenieërs voorlopig creatief moeten omgaan met het trottoir voor het postkantoor.

Wie geïnteresseerd is kan via de website contact opnemen met VPS.

Door Jaap de Jong

Deel dit artikel:

2 reacties op Anti-kraakbestemming voor krakend kantoor Krommenie

  1. Kees schreef:

    Als het trottoir echt een trottoir is en geen eigen grond van tante post dan zal gemeente Schaamstad het moeten herstellen en zijn daar dan redelijk laat mee.

  2. Erik-Jan van Galen schreef:

    Openbare ruimte, daar valt toch echt het trottoir onder

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *