Anti-mondkapjes actie in Krommenie

Met een fijnzinnige verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog (‘Befehl ist Befehl’) is bij honderden adressen in Krommenie een folder verspreid waarin tegen een mondkapjesplicht stelling wordt genomen.

Zo’n plicht is volgens de opstellers ‘ongrondwettelijk’ terwijl het dragen van mondkapjes zelfs schadelijk voor de gezondheid is.

Wie een mondkapje draagt loopt kans op KOOLMONOXIDEVERGIFTIGING TOT ERNSTIG LEVENSBEDREIGENDE SITUATIES.

In feite is de mondkapjesplicht “een vorm van staatsgeweld”. In de folder wordt verwezen naar talrijke deskundigen op dit gebied die deze lezing zouden onderschrijven.

Ook in Westerwatering (Zaandam) zijn de flyers verspreid.

Achter de actie zitten ‘bezorgde burgers’ die zich vereniging hebben op Corona-nuchterheid.nl.

Op deze website (waar flyers besteld kunnen worden, 1000 stuks voor € 17,25) wordt vooral van leer getrokken tegen ‘de reguliere media’ die deze feiten ‘onderbelicht’ laten: “De media jaagt de hele bevolking angst aan.”

Als tegenwicht baseert Corona-nuchterheid zich “voor feiten en voor inspiratie” op websites die vooral bekendstaan als verspreiders van nepnieuws en complot-theorieën: Jensen, Stichting Vaccinvrij, The Next News Network (“Extreme Right, Propaganda, Conspiracy, Poor Sourcing, Failed Fact Checks), Café Weltschmertz, The Highwire (USA, anti-vaccer), Common Sense TV (“corona is een hype”)…

Deel dit artikel:

70 reacties

 • hans van loo

  Befehl ist Befehl…zouden die sukkels die tijd echt hebben meegemaakt ?

  • Gerda van steen

   Tekenen ze dan ook dat ze niet behandeld worden in ziekenhuis , waanzin dit baad het niet dan schaadt het niet. Met de mondkapjes op zie je dat er wat aan de hand is de mensen houden dan rekening er mee.

   • Dave schouten

    Echt hè KOOLMONOXIDEVERGIFTIGING van mondkapjes wist ik niet hoop ik niet als ik naar het ziekenhuis moet en ze zetten een dokter die op mij moet werken voor meer dan 6 uur. hoop ik niet dat hij hier aan dood gaat van zijn mondkapjes..
    meschien moet je je mondkapjes niet van plastic maken dan kan je gewoon adem halen.

    • Rob Dekker (westzaan)

     Corona is blijkbaar een item dat iedereen het maar nodig vindt om met elkaar te bemoeien en met het vingertje te wijzen. Door de komst van sociaal media is dit nog sterker geworden. Lieve mensen zullen we hier mee stoppen? het wordt een gewoonte dat we maar voor alles een mening moeten hebben. Steek je energie in iets waar je gelukkig van kan worden. Help een ander.

  • Diana Meijer

   Nee natuurlijk niet want dan zouden ze deze Verachteijke Godwin Niet gebruikt hebben.

  • Gerard keuter

   Iik heb mijn hele werkzame leven met een mondkapje en een veiligheidsbril gewerkt. Ben er nog steeds!
   Wat een kulverhaal. Die dat zeggen, zijn nog te stom om ze verder serieus te nemen. Stom als een varken is te denigrerend voor dat beest tov dit volk, dat dit vertelt.

   • Ton Kramer

    Ik ben het met je eens hoor, het is niet bijster slim. Echter is je argument dat jouw ervaring met mondkapjes de stelling niet bevestigd, natuurlijk subjectief. Er zijn ook mensen die heel hun leven roken en pas overlijden op hun 97e. Houdt niet in dat roken niet slecht is 😉

   • Natasha de Jong

    Juist, ik heb er ook heel wat diensten van 8 uur flinke lichamelijke arbeid ( processtop- reiniging hi- care productie) opzitten in mijn leven en er nog nooit negatieve gevolgen van gehad!

 • Mariska Schuttevaêr

  Na even op twee namen van genoemde artsen en wetenschappers gegoogeld te hebben, blijkt er bij deze twee al sprake te zijn van een verdienmodel. Marije Berkelaar bijvoorbeeld: een huisarts die inspeelt op angst en middels “natuurlijke remedies om een goede gezondheid te verkrijgen” van alles aanbiedt op haar website. Zoals een detoxkit voor slechts 330 euro. Carla Peeters verkoopt diensten, zij is voor van alles in te huren (prijzen op aanvraag).
  En wat raar toch dat al die gezondheidsmedewerkers die al jarenlang dagelijks constant mondkapjes dragen nog niet dood neergevallen zijn.
  Dieptriest dit.

  • Duco kroezen

   Duidelijk mariska 👍groetjes duco

  • Natascha Bakker

   Volgzaam en je vooral gedragen.
   Overheid heeft het beste met ons voor.
   Spoetwet er door en wij zullen zien waar Dit naar toe gaat.
   En dit alles om het virus er onder te krijgen.
   Zie wat je wil geloven en waar je goed bij voelt.
   Wat ik niet vergeten ben .
   Zijn de woorden van Rutte en Hugo en van Dissel.
   Kapjes zijn totaal zinloos
   Deze uitspraken en onderzoeken zijn door hun gedaan.
   Zij die het beste met ons voor hebben.

   • Judith Kroese

    Dat vind ik ook
    Plus gaat het om niet mediciche mondkapjes
    Die zijn niet veilig en geven problemen
    Als ze het willen verplichten moeten ze ons de goeie
    Mondkapjes geven.

   • Desiree Hendriksen

    Jaap van Dissel.
    Toen de sigaretten op de markt kwamen zei men ga roken, ingrediënten voor je! Daar was de overheid het mee eens. Daar denkt men nu echt anders over.
    Zo zijn er zoveel voorbeelden.
    Door onderzoek veranderen inzichten. Als je het nieuws blijft volgen en niet blijft vasthangen in wat je eens gehoord hebt dan zul je het waarom ook weten.
    Niet medische mondkapjes draag je voor de ander. Ze zorgen ervoor dat de adem die je uitblaast minder ver verspreid wordt. Je draagt hem dus vooral voor de ander bovenop de anderhalve meter maatregel.
    Maar hè, je mag natuurlijk egocentrisch je eigen ding blijven geloven.
    Wij zorgen wel hoor….
    Een gefrustreerde zuster.

   • Inge Molenaar

    Eens..
    Helaas zijn de niet medische nutteloze kapjes echt slecht voor de gezondheid.
    En iedereen zou zelf moeten mogen beslissen of zij deze dragen willen en of zij zich daar goed bij voelen.

  • S .graas

   Denkt u dat de reguliere artsen hier niet aan verdienen. . Door enkel uw naam maar op hun lijsten te hebben voor griepvaccinatie en harte en vaat onderzoeken preventief krijgen ze al subsidie .dit vind ik namelijk een veel kwalijker iets. Omdat mj man de 60 is gepasseerd kreeg hij een brief met het advies om de griepvaccinatie te halen .als u de achterkant van de brief bekijkt is het pure angst zaaierij die hier op staat. Ik vind het juist goed dat er kritisch geflyerd wordt . Heell jammer dat in al die maanden niet gepromoot wordt hoe je je immuun systeem kunt versteken..ik ben werkzaam in de zorge. De thuiszorg heeft in zeven maanden nog steeds geen beschermingsmaterialen vind u dit niet schandalig .intramuraal lopen wij de hele dag met kapjes op en het is verschrikkelijk werken volgen alle protocollen op en evengoed zijn er veel uitbraken.

   • Dirk Dirksen

    Dus aan de ene kant bent u het eens met de flyer die zegt geen mondkapjes en aan de andere kant beklaagt u zich dat er geen mondkapjes beschikbaar zijn voor de thuiszorg.. 🤔 Ja ja

    • S graas

     Ik vind het nogal een verschil of je in de eerste zeven maanden naar clienten in de zorg wordt gestuurd zonder enige beshermingsmaterialen inderdaad. Gaat u maaar eens iemand douchen ,insmeren ,elastiche kousen aantrkken met een afstand van ongeveer 20 cm .mensen wisten er in het begin zeker niet mee om te gaan en we hebben het hier toch over de kwetsbare mens maar hoe zit het dan met de verzorger die op zijn of haar fietsje 15 a 16 clienten moet gaan helpen. Al die maanden is er gelogen. De desinfecterende gels waren er niet en evenmin de mondkapjes of kant handschoentjes. Ik en vele collega’s hebben dit gedaan zeven maanden lang. Over de flyer kan ik zeggen dat het waarschijnlijk niet voldoende beschermd omdat het kapje bij velen op en af gaat . Intramuraal is het ondertussen beter geregeld en zijn er kapjes maar het is lastig werken .

   • Jan van opstal

    Je zegt dat je tegen mondmaskers bent in het begin. Om daarna zielig te gaan doen, dat de thuiszorg geen beschermingsmaterialen voorziet? Dit is wel echt heel raar deze reactie.

    Volgens mij ben je gewoon een persoon die overal en op iedereen commentaar heeft!
    Natuurlijk helpt dat wel een mondmasker, wanneer je praat komt er speeksel vrij, en damp en een mondmasker houdt dat echt wel tegen hoor!

    Denk dat je gewoon een beetje logisch nadenkt, dat je wel zeker weet dat er iets erg aan de hand. En dat het virus echt dodelijk kan zijn.

    Nu heb ik nog een vraag: S.graas waarom sta je zo negatief in het leven? Waarom zoek je overal iets achter?

  • Elly van de Stadt

   Dat deze artsen hun beroep nog mogen uitoefenen. Onbegrijpelijk

  • Natasha de Jong

   Met al die artsen is iets aan de hand. Ook internationaal. Margaretha Griesz- Brisson die opgevoerd wordt als ‘ topneurologe heeft sinds 1989 maar 1 jaar in n regulier ziekenhuis gewerkt, in 1993 en sindsdien nooit meer bijgeschoold. Heeft n vaag privékliniekje waar ze rijke hypochonders behandelt voor dingen als ‘ vaccinatieschade’ met kruidenvoetbaden en vitamineinfusen. Bodo Schiffmann, van die belachelijke filmpjes waarin hij grient om kinderen die zg overleden zijn aan mondkapjes , ook zoiets, die was ooit kno- arts maar heeft nu een privépraktijk waar hij mensen met duizelingen behandelt met alternatieve therapieën. Mevrouw Peeters heeft als interim- manager in de zorg n zware burn-out gehad en daarna op de alternatieve voedingstour gegaan waar ze ook n verdienmodel in heeft gevonden. Allemaal mensen die omdat ze ooit n medisch papiertje hebben gehaald maar wat mogen aan kwakzalven. Geldwolven die ws nu door de Russen betaald worden om hier chaos te scheppen.

 • Karin Singeling

  Er zijn ook rokers onder de anti-mondkapjestypes, echt waar…

 • L. Dirksen

  Mondkapjes helpen of helpen niet?
  Ik weet het niet….om niet verkouden te worden sta ik elke winter eenmaal vijf minuten in de sneeuw op blote voeten . Helpt het of helpt het niet.? Ik ben al vijfendertig jaar niet verkouden geweest maar een ander zweert bij whiskey met knoflook met hetzelfde resultaat. Beide methodieken worden door artsen als absolute onzin beschouwd. Doe wat je goed dunkt zolang het een ander niet schaadt. Het dragen van een mondkapje schaadt niemand, zelfs niet als je met een forse slok whiskey met knoflook op, op blote voeten in de sneeuw staat………

  • Berry van Halderen

   Dat je het zelf wilt, is iets anders dan dat je anderen verplicht iets te doen. Dit terwijl er een heel leger virologen en intensivisten (o.a. verbonden aan vuamc) er geen heil in ziet. Echt geen kwakzalvers.
   De media probeert de maskers aan te prijzen en serieuze tegengeluiden tegen te houden, maar die zijn er veel meer dan je denkt.

   • De Orkaan

    Eerlijk gezegd hebben we een beetje genoeg van dit soort ongefundeerd gejank: “De media probeert de maskers aan te prijzen en serieuze tegengeluiden tegen te houden.”

    Waar? Wie? Dit is dus het scheppen van een klimaat waarin journalisten bedreigd en aangevallen worden.

    Dat zielige gedoe van ‘iedereen is tegen ons’ doet het misschien wel lekker in je eigen bubbeltje, maar ga het voortaan lekker daar rondbazuinen.

    • Jolanda Buhrs

     Waarom schrijf je er dan een online stuk over? Beter om dit te negeren en juist geen aandacht te geven.

     • De Orkaan

      Zaken negeren is geen journalistiek. Het gaat ook niet over al dan niet hierover schrijven, dat is onze verantwoordelijkheid. Het gaat om het gejank van ‘de media hebben het gedaan’.

    • Berry van Halderen

     Qua toon en inhoudelijk zouden dit soort reacties volgens jullie eigen regels tegengehouden worden. Ik vind het best wel beledigend om mijn reactie als “zielig gedoe” af te schilderen terwijl ik twee relevante punten aanbreng.

     Ik kan wel tegen deze opmerking, maar wees ook zo oprecht om deze melding ook te plaatsen!

     • Otto Reinstra

      “De media probeert serieuze tegengeluiden tegen te houden” is inderdaad sneu gezeur. En ook niet waar, trouwens.

     • Wendy Kind

      Bovendien volgt na media een meervoudsvorm. Of zeg je soms ook: de musea opent de deuren?
      Graag bij toekomstig neersabelen van de media wel correct taalgebruik bezigen. Dank.

     • Ben van Aanholt

      Uw reactie is inderdaad volkomen zonder enig fundament. Een mening moet je kunnen staven maat dit soort losse flodders brengt andere idioten nog verder van huis.

  • Rob Rendering

   Hoewel….knoflook adem en mondkapjes lijken mij een levensgevaarlijke combinatie!😂

  • janwilem clavet

   Waarschijnlijk zorgt het dragen van een niet-medische mondkapje er ook voor dat een mogelijk onwetend besmette drager minder aerosolen met het virus uitademt, bij bv. niezen of praten. Zodat anderen dus minder snel besmet worden. Je draagt dus (vooral?) ook een mondkapje om elkaar te beschermen!

  • Dirk Dirksen

   Maar met die flinke slok whisky op en een handvol knoflook naar binnen, maak je wel degelijk een ander blij, door een mondkapje te dragen

   • L. Dirksen

    Waarde naamgenoot,

    Mijn Zweedse kennis zette de knoflook op sterk water, whiskey dus, en nuttigde dit drankje als hij dacht verkouden te worden. Inderdaad had ik in die jaren dat ik daar woonde een mondkapje wel op prijs gesteld wanneer wij in gesprek raakten……..

 • Renate van Bruggen

  Als ik ergens dit soort onzin lees, geef ik altijd het advies een saturatiemeter aan te schaffen ( ongeveer 4 tientjes) en dan je zuurstofgehalte te meten terwijl je een mondkapje op hebt.

  Spoiler alert: je zuurstofgehalte daalt niet! Oftewel geen obstructie van een eerste levensbehoefte (zoals iemand schreef)

 • Wim van Eck

  De enige reden dat je benauwd voelt komt dat je ( door je stress) verkeerd gaat ademen en dus gaat hyperventileren, dat is trouwens geen koolmonoxide maar kooldioxide.

 • Gre Luttik

  En ja, helaas. Ik krijg het er inderdaad enigszins benauwd van. Aan de binnenzijde blijft uitgeademde vochtige lucht hangen, die opnieuw ingeademd wordt. De opnieuw ingeademde lucht bevat daarom minder zuurstof.
  Wanneer je in allerijl een boodschap wilt doen is dat een vrij onaangename situatie. En dan benoem ik nog niet de mensen die al longproblemen hebben! Of hartproblemen. Of mensen met een onderliggend psychisch lijden die bv in paniek raken met een voor hen mond ‘ snoerend’ probleem: traumata, autistisch spectrum en/of andere beperking. Laten we met deze individuele problematieken goed omgaan, alsjeblieft!

  • Renate van Bruggen

   Ten eerste vochtige lucht is beter voor je weerstand dan droge lucht. Ten tweede adem je eigen bacteriën en virussen in dus niet schadelijker voor je gezondheid, ten derde koop een saturatiemeter om te checken of je echt minder zuurstof binnen krijgt.

   Dat een mondkapje wat benauwder aanvoelt is ook wennen. Als je altijd bloot loopt zit kleding ook warm en beklemmend.

   Als je trouwens onderliggend lijden of longproblemen hebt is het maar de vraag of het verstandig is nu in openbare binnenruimtes te kopen. Misschien beter voor je gezondheid iemand anders boodschappen te laten doen of te laten bezorgen.

  • André van Beveren

   Men kan het benauwd krijgen met een mondkapje, maar dat is slechts een idee. De lucht die wij inademen is voor iets minder dan 20 procent zuurstof, het goedje waarvan wij leven. De rest van de ingeademde stof is Kooldioxide. Van de uitgeblazen ‘lucht’ heeft nog steeds 16 procent zuurstof. We gebruiken dus bij ademen slechts 4 procent zuurstof. De ingeademde retour ‘lucht’ kan dus geen kwaad, maar die verminderd wel weer met diezelfde 4 %. Je kan dus niet straffeloos uitgeademde lucht weer naar binnen halen maar om nu te stellen dat je het daar benauwd van krijgt ………

 • Dirk bruins

  Eigenlijk moet je niet reageren op deze eikels, je wordt er niet goed van, zeer gevaarlijke lui, kijk op het nieuws, de volgers van Willem engel zijn bedreigend voor de samenleving, laaste nieuws, Hugo de Jong wordt uitgescholden voor kinder verkrachter, de ene hersencel die ze bezitten werk niet

 • Tonvanheeswijk

  Sommige mensen zitten te lang thuis, dan gaan ze gekke dingen denken.

 • Ivo Post

  Aan de reacties te zien is de meerderheid van de burgers gelukkig nog bij z’n volle verstand. Al zullen die minkukels wel weer beweren dat hun reacties verwijderd worden (ik geef ‘m maar even aan voor het geval ze zelf nog niet op het idee zijn gekomen).
  Blij dat het maar om een handjevol van die microcefalen gaat maar ze maken wel een hoop herrie.

  • De Orkaan

   Tot dusver 21 reacties toegelaten en 8 niet (één trol die 4x achter elkaar onbegrijpelijke onzin stuurde, 2 schelders en 2 x off topic).

 • H vd goot

  Als straks corona en de mondkapjes hopelijk snel achter ons ligt vinden ze wel weer iets anders om tegen te protesteren ! Als de regering zegt dat mondkapjes verboden zijn ,zijn ze daar ook weer tegen en ga zo maar door !

 • Jaap Meeuwsen

  @ De Orkaan en anderen.
  Is wel een feit dat ” de media ” nog steeds corona eenzijdig belicht maar
  om dit nu gelijk als ongefundeerd gejank te benoemen ?
  Of het van deze club nou zo handig is om dit onderwerp op deze manier naar buiten te brengen kun je je afvragen maar gelukkig leven we ( nog ) in een land waarin dit kan !
  Trouwens, de stelling dat de gewone mondkapjes geen nut hebben wordt door veel meer artsen en andere deskundigen gesteund en kwam zelfs als eerste van het RIVM af hoor.
  Ik kan mij nog goed herinneren dat gezichtsbedekkende kleding verboden werd.

  • De Orkaan

   Dat is helemaal geen feit, dat is een mening, en ook nog eens een mening die nergens op gebaseerd is. Maar we leven in de vrij land dus iedereen mag z’n mening geven.

 • Wiard Engeman

  Het is duidelijk dat mondkapjes geen enkele doel dienen tegen de verspreiding van virussen in het algemeen.
  Hoogleraar Pierre Capelle vergelijk de niet medische mondkapjes als.
  Muggen tegenhouden met kippengaas.
  We weten we dat het dragen van een mondkapje tot diversen medische klachten kan lijden.

  • Renate van Bruggen

   Het is zo dat een niet medisch mondkapje minder goed werkt en de baten discutabel zijn.

   Echter gezondheidsklachten ? Leg uit. Als een medisch beter afgesloten mondkapje jarenlang gedragen kan worden door tig duizenden mensen zonder enige gezondheidsklachten , waarom zou een niet medische mondkapje dan wel klachten geven ?

   Nogmaals koop eerst een saturatiemeter dan kun je zien in dat zuurstoftekort of CO2 inademing niet gebeurt.

  • Menno de Haas

   DiDe mening van een leek op dit vakgebied met weinig tot geen actuele kennis. Dit is wawat deze professor in ruste, hij is al jaren met pensioen, allemaal beweert: ‘hoogleraar experimentele immunologie Pierre Capel noemt op basis van de cijfers de coronamaatregelen ‘flauwe kul’. Hij legt uit waarom kinderen tot 16 niet vatbaar zijn en welke risicogroepen er wel zijn. Maatregelen als 1,5 meter, mondkapjes en de lockdown noemt hij ‘onzin’ en het vaccin komt er niet. Pierre Capel hoort zelf tot de risicogroep en vertelt wat hijzelf zou doen bij besmetting. De geneesmiddelen hydroxychloroquine, dexamethason en het mechanisme ionisatie werken volgens hem wel.’ (bron interwiew Cafe Weltschmertz) Een goede verklaring waarom de lockdown in het voorjaar wel degelijk tot een daling leidde geeft hij gemakshalve niet, , recente studies welke aantonen dat er wel degelijk besmettelijkheid is bij kinderen, ook al worden ze er zelf niet ziek van leest hij niet en hij noemt geneesmiddelen waarvan inmiddels, na uitgebreid testen, is vast komen te staan dat ze niet werken.( zie : https://openres.ersjournals.com/content/erjor/early/2020/09/01/23120541.00542-2020.full.pdf?fbclid=IwAR31vowEXManVNjozFbiZdBd7woEfz7S8WMjVkAWna5e7B052VhdD_nM-aE ) . Doe je het niet voor jezelf, doe het voor een ander, je leeft niet alleen in deze maatschappij.

   • Renate van Bruggen

    Dexamethason werkt toch wel ?

    Je wordt er hieperdepieper van maar geeft ook je afweer een boost!

    • Menno de Haas

     Klopt, maat voor een beperkte groep.Het medicijn dexamethason is effectief als behandeling bij ziekenhuispatiënten met COVID-19 die zuurstof krijgen toegediend of aan de beademing liggen. Maar de hydroxychloroquine en de ionoisatie als werkzaam medicijn zijn nergens op gebaseerd.

     • Renate van Bruggen

      Dan zijn we het eens!
      Ik dacht ik heb toch niet gemist dat dexa ook niet zou werken!

      Hydroxychloroquine ging men toch opnieuw kijken omdat er toch wat aanwijzingen waren dat bij een beperkte groep dit misschien toch kan werken ?

   • L. Dirksen

    De laatste zin had volstaan…..uiteraard van harte mee eens!

 • Narda Kruiver

  Goh, wat vreselijk dan hé, voor al die verpleegkundigen die dag in dag uit nog veel dikkere mondkapjes moeten dragen om zichzelf te beschermen tegen het virus.
  Vandaag weer patiënten van drie OK dagen ‘mogen’ afbellen. En OF het virus bestaat!!!

 • Wim Nieuwenhuijse

  Befehl ist Befehl. Verspreiders of opstellersvan dit geschrift mogen natuurlijk best kritiek hebben op de wijze waarop de Corona aangepakt wordt maar geen vergelijking met de Nazitijd. Als ze geen verschil weten te maken met de Coranacrisis en de jaren 1940-45 dan is de huidige argumentatie weinig waard. Mijn vader en moeder zaten beiden in het verzet en zij verloren vrienden die gefuseerd worden of in een kamp omkwamen op basis van Befehl ist Befehl.

 • Wendy Kind

  Dank, meneer Nieuwenhuijse. Daar is werkelijk geen speld tussen te krijgen. Ik hoop dat veel reageerders uw reactie ook lezen.

 • Mischa van Asperen

  De Bezorgde Burgers zijn zojuist genomineerd voor de Darwin Award.
  Succes!

 • Brechtje de Leij

  Wij hebben deze flyer, nog een andere flyer en gisteren een heel tijdschrift in de bus gekregen. In Bakkum hebben we maar liefst drie mensen in de straat met de Nederlandse vlag op de kop en vlaggen van Viruswaarheid. Ze zijn nogal fanatiek, het is bijna een religie. Deze mensen zijn denk ik ‘te ver heen’, maar wel goed om te duiden in de media hoe dingen echt zitten. Factcheck hiervan helpt de mensen die denken dat deze quasi wetenschappelijke onzin misschien klopt. Ik neem dit niet serieus, maar ze roepen in andere flyers ook op om geen afstand te houden etc, wat een gevaarlijke tip is in deze tijd. Verder klopt er met name veel níet aan de info, koolstofmonoxide is bijv grappig, we ‘stoten’ als mens gewoon koolstofdioxide (CO2) uit.

  Hier tips om met ‘complotgekkies’ of kritische / bange mensen te praten: https://www.nu.nl/weekend/6083663/hoe-praat-ik-met-vrienden-of-familieleden-die-in-complottheorieen-geloven.html

 • Fred Blijestein

  Het meest erge is dat wanneer je de tegenstanders vraagt om feiten en onderbouwde meningen dat wordt er geschreeuwd of hoor je wat stotterend gestamel wat nergens op slaat.Echt eencellige breintaal maar helaas door hun neandertaler gebral en gedrag zorgen ze voor en krijgen ze aandacht en verspreiden zij hun eigen antioverheids virus.

 • Berry Zomerveld

  In China wonen 1,5 miljard! mensen die allemaal vanaf het begin een mondkapje dragen en er zijn nu nog maar 259 infected patiënts.
  Bovendien is er niet 1 geval bekend van Koolmonoxide vergiftiging!(Over bangmakerij gesproken!)
  In Azië lopen trouwens de meeste mensen met een mondkapje op!

  Leuker kunnen we het niet maken?

  Mvg. Bz

  • Jaap Meeuwsen

   Dus omdat ze in China allemaal een mondkapje dragen zijn er zo weinig besmettingen = mondkapje voorkomt besmettingen ?
   Dat is een soort feitje als ik heb geen corona en ik rook dus de rokers worden niet besmet.
   Trouwens, in China dragen ze al jaren overal mondkapjes en waar is deze pandemie ook alweer ontstaan en verspreid ?

 • Jaap Meeuwsen

  Dan vanavond maar even Kassa NPO 1 19.05 uur kijken…mondkapjes getest.
  Schijnt niet best te zijn.

  • Frenk van Heeswijk

   Als je in een onderzoek vergeet te testen hoeveel damp je zonder kapje verspreid, wat is dan de waarde van zo een onderzoek?

   • L. Dirksen

    Kritische vraag!
    In de verhalenbundel : “ In de bovenkooi “ van Maarten Biesheuvel stelt in het eerste verhaal een psychiatrisch patiënt eenzelfde soort vraag aan een behandelaar.
    Gevolg: 14 dagen isoleercel.
    Moraal: Kritische vragen? Daar houdt een gevestigde orde niet van en ze worden ook vrijwel nooit beantwoord………

   • Jaap Meeuwsen

    Beste Frenk. Het is een begin. In de uitzending werd duidelijk dat er doorgetest gaat worden.
    Maar het blijft natuurlijk raar dat onze overheid zich suf zit te rommelen om de mondkapjesplicht er juridisch door te krijgen maar ondertussen vergeet dit eerst te testen.
    Maar ja, onze minister president vergeet ook wel eens vaker wat te zeggen, zelfs tegen onze koning en familie.

    Maar goed, het gaat hier natuurlijk om die zeer gevaarlijk groeperingen, daar moeten we ons echt zorgen over maken.
    Verbaast mij wel dat zo weinig Nederlanders kritiek op de overheid kunnen hebben in deze tijd.
    Kritiek is prima en helpt eraan mee dat we ons verstand blijven gebruiken maar niet op de manier waarop deze groepen te keer
    gaan.
    Ik weet eigenlijk ook niet wat je met die lui aanmoet.
    Wie het wel weet ? We horen het graag.

    Vroeger werd er wel tegen me gezegd, je moet niet alles geloven wat in de krant staat zeun.

 • Céline Alders

  En dit soort gaat wel massaal de griepprik halen want je weet maar nooit….er wonen er een paar hier in de flat. Lopze met zo’n veredeld lasmasker rond,,daar is van bewezen dat die nauwelijks tot geen bescherming bieden. Dit soort van de folders zou dan gedwongen moeten worden te tekenen geen ziekenhuis behandeling te aanvaarden als ze ziek worden

  • Babs Wilkens

   Alle stukjes gelezen en veel klinkklare nonsens er tussen.
   Blijf toch maar zoveel mogelijk weg uit het dorp.
   Is de beste remedie om de kans op besmetting te verkleinen.
   Het verkeerd gebruiken van de mondkapjes door goedwillende mensen werkt ook niet echt mee.
   En eerder al een keer gezegd, niets doen is geen optie en elk beetje helpt.
   Weten deze mensen hoe warm het is met plastic schorten mutsen kapjes op enz enz?
   Het water loopt dan van je rug en dan sta je iemand te helpen die het maar onzin vond allemaal?
   Stel dat al die mensen de handdoek in de ring gooien en roepen ach griepje ga maar uitwaaien in een Trump of Bolsenaro resort maar wij doen hier alleen reguliere zorg pfff
   Niemand die exact weet hoe alles moet maar lever zinnige dingen aan zodat er een positieve discussie ontstaat.
   Errug prettig wanneer ik de pech zou hebben om als oudere te moet en wijken in het ergste geval voor zo een gek omdat hij misschien een 40tiger is die zich daarentegen nergens aan gehouden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *