Anti-moskee Facebook-pagina gestart

182 vrienden heeft de Facebook-pagina van Assendelft Bouw Moskee? waarop bewoners van Saendelft zich uitspreken over de de komst van de moskee.

De makers vinden dat er te weinig informatie is en willen daarom zoveel mogelijk berichten en links over de zaak op de website verzamelen: “De ongerustheid en de achterdocht neemt toe in Saendelft in Assendelft”.

Op de Facebook pagina wordt naar een “Bibob onderzoek” gevraagd, dus een onderzoek naar integriteit van initiatiefnemers van de moskee (zie eerdere berichten op De Orkaan). Dat verzoek om een Bibob-onderzoek is inmiddels naar het college van B&W gestuurd.

Screen Shot 2015-03-26 at 12.52.01

De politiek is er ook meteen in meegezogen. Op de pagina staan de vragen van DZ, en de bijdrage van de VVD over de zaak. Het is ook geen wonder dat Aart Molenaar van DZ de pagina “leuk” vindt. Ook voormalig DZ-bestuurslid Ineke Boon en René de Heer (ZIP) vinden het leuk. Maar ook wethouder Leny Vissers-Koopman (ZOG) is vriend van de pagina.

Screen Shot 2015-03-26 at 12.11.28

Collega-wethouder Addy Verschuren liet onlangs nog weten dat hij niet tegen een moskee was. Dat kan nog leuk worden in het college.

UPDATE 20:00 In de eerste versie van dit bericht stond nog in de kop dat wethouder Visschers de pagina “leuk” vond. Dat was wel zo, maar is geen nieuws – hoogstens een “weetje”. Dat de pagina er was en dat er verzoek om een Bibob-onderzoek was gedaan, was nieuws, niet dat de wethouder het “leuk” vond. Omdat het een openbare pagina is, hoeft je niet te liken om de inhoud te zien, maar liken is wel handig omdat je dan meteen updates in je timeline ziet. Het was dus een uitglijder, onze excuses.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Barend

  Nuance Hans? Dit kan je uitleggen als wegkijken en alles maar klakkeloos aannemen. De tekst: “Het woord moskee ligt nu eenmaal gevoelig dezer dagen, zo gevoelig zelfs dat de Stichting Kleurrijk Saendelft in haar aanvraag liever maar sprak van een ‘cultureel-religieus centrum met gebedsruimte’ – wat feitelijk gewoon de definitie van een moskee is.” is , neem ik aan, een aanname van ROSA. Ik lees dit artikel van ROSA als een andere kijk op, maar neem het niet als de waarheid.

  • Hans Kuyper

   Waar het om gaat is dat er geen enkele objectieve reden is om de bouwplannen van Stichting Kleurrijk Saendelft af te keuren. De gemeentelijke regels moeten leidend zijn, niet het onbehagen. Er is nu een tendens naar stemmingmakerij, zie ook het artikel over de verbouwingsplannen van de moskee in Koog op deze site. Als we elke fondsenwerfactie bij voorbaat verdacht verklaren, maken we van moslims een soort VVD-ers en dat kan niet de bedoeling zijn. Dan krijgen we een tweedeling tussen ‘wegkijkers’ en ‘spijkers-op-laag-water-zoekers’ waar niemand uiteindelijk baat bij heeft.

   • Hans Kuyper

    Even een reactie op mezelf. Het lijkt hierboven alsof ik iets tegen VVD-ers heb, maar dat bedoelde ik niet te zeggen. Het gaat mij om de heksenjacht in de media, op VVD-ers met betrekking tot bonnetjes, op moslims met betrekking tot ‘verdachte contacten’. Allebei ver voorbij enig journalistiek belang.

 • ieaa

  Ach, schiet toch op met je nuance. Je zal er maar tegenover wonen…en al dat verkeer door de wijk of over de dorpsstraat moeten verduren…en dan nog niet eens gesproken over de misleiding. Moskee of geen moskee…openheid. Daar draait het om. Als men vanaf de start niet eerlijk is, wat moet je dan? Op zo’n partij zit je niet te wachten. Arme mensen, die geld hebben gegeven voor de bouw van een moskee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *