Anti-Zwarte-Piet-activist Michael van Zeijl opgepakt: gebiedsverbod

De politie Noord-Holland heeft actievoerder Michael van Zeijl aangehouden omdat hij wordt verdacht van bedreigingen via sociale media.

Van Zeijl en drie anderen hebben vanmiddag ook een gebiedsverbod gekregen van de gemeente Zaanstad. Het viertal mag zich vrijdag en zaterdag niet in de omgeving van de Zaanse Schans bevinden.

Van Zeijl werd opgepakt na het kort geding (foto) tegen o.a. de gemeente Zaanstad en de NTR vanwege de aanwezigheid van zwarte pieten bij de Sinterklaasintocht van 17 november in Zaanstad.

Van Zeijl is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De actievoerder en voorman van De Grauwe Eeuw sprak eerder met burgemeester Hamming die hem uitnodigde voor een gesprek.

Vorig jaar werd Van Zeijl preventief vastgezet voorafgaand aan de intocht in Dokkum. Hij werd ook veroordeeld voor het ‘opruien tegen Sinterklaas via sociale media’ met de tekst:

‘We moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten. Dubbele prijs als het tijdens de nationale intocht is zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten.’

Onlangs postte Van Zeijl dit:

En dit (ook smaakvol)…

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *