Appartementen in oude Scado-pand Westzijde

In het pand Westzijde 243 in Zaandam komen 12 woningen. B&W hebben een omgevingsvergunning verleend om de kantoorruimte te verbouwen.

In het pand zitten nu bakkerij Broodnodig en tabaksshop Vivant op de begane grond.

Het pand werd gebouwd in 1947. Chemiebedrijf Scado was in het pand gevestigd, later kwam de Dekamarkt in het gebouw voordat het naar de nieuwbouw ernaast verhuisde.

Projectontwikkelaaar Stadswacht heeft in juli 2016 het pand kocht, op de eerste en tweede etage komen ieder zes éénkamerappartementen van 38 à 52 m2.

Op hun website melden ze ook dat “op het platte dak nog 5 éénkamerappartementen worden gerealiseerd, penthouses met enorme terrassen op het dak”. Getuige de mededeling van de gemeente is daar geen vergunning voor verleend.

De woningen worden volgens Stadwacht verhuurd via Expat Housing. De werkzaamheden moeten in april of mei van dit jaar beginnen.

Foto boven van Google Streetview. Hieronder een foto uit het gemeentearchief uit 1972.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen tot 15 februari een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester.

Deel dit artikel:

8 reacties

  • Gezellig dicht op 380 KV leiding. Kan je ook nog de was aan ophangen.

  • De Orkaan

    Niet de gemeente maar het rijk heeft de regeling voor niet wonen onder hoogspanningsmasten gemaakt, de gemeente voert het uit. Alleen woningen recht onder de masten worden getroffen (alsof straling alleen recht naar beneden gaat – maar dit terzijde). Dat die straling gevaar oplevert is overigens niet aangetoond.

  • Verzet

    Schande, dat er weer een pand naar een projectontwikkelaar gaat die megahuren gaat vragen..wanneer start de gemeente met de bouw van betaalbare woningen voor jongeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *