Appartementen in Zuiddijk 79

In het pand Zuiddijk 79 in Zaandam, wordt verbouwd tot vier appartementen. Het is het horeca-pand (Club 25) naast de voormalige fietswinkel van Visbeek en Mulder (nu Fietsenwinkel.nl).

CORRECTIE: ten onrecht gingen wij ervan uit dat het om nr. 97 ging, het voormalige pand van slagerij De Ridder. Onze excuses, wij zaten ernaast.

Het bestaande pand aan de Zuiddijk 79 wordt uitgebouwd aan de achterzijde. Het bestaande café blijft gehandhaafd en het appartement hierboven wordt gesplitst in 4 appartementen. De voorgevel blijft zoals die is.

Pas als op de aanvraag is besloten kan bezwaar worden aangetekend.

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Frank

  Zaanstad wordt appartementenstad!

 • Henk Terol

  De ontwinkeling van Zaandam Oost gaat gewoon door. Hoe kan een stadsbestuur deze schadelijke ontwikkeling voor de aanloopstraten van Inverdan zonder enige inhoudelijke reactie laten gebeuren. Blijkbaar visieloos. Terwijl in de nota Stadshartcentrum van Democratisch Zaanstad specifiek dit als herontwikkelingsgebied voor speciaalzaken wordt benoemd. Mede in het toekomstbeleid wat nodig is om de aantrekkelijkheid van Zaandam te verbeteren, aanloopgebieden de bloedvaten van een kloppend en gezond hart zijn. Dus weer bewijs dat er geen beleidsvisie is waarmee sturing op toekomst kan worden benut. Zo gemiste kans om nu eens te laten zien dat een veelomvattende visie nodig is en daarmee de Zaanse lokale politiek zich eens positief onderscheidt.

 • Rene

  Hoe zit het met parkeerplekken voor deze 4 appartementen? Daar is zeker weer niet over nagedacht?!

  • Egbert Visser

   Parkeerruimte genoeg , recht voor de deur en altijd plaats en anders zijn er parkeerplaatsen achter de Burcht.
   De projectontwikkelaar moet een regeling met de Gemeente treffen om een aantal parkeerplaatsen op de Burcht te kunnen gebruiken. Alleen met evenementen zoals de Kermis zullen de bewoners wat anders moeten regelen

 • Michiel

  4×1000 euro in de maand kale huur, Kassa!

 • Appartementen in plaats van voorzieningen is een verkeerde ontwikkeling. Waar meer appartementen komen moeten juist meer voorzieningen komen om de stad leefbaar te houden!

  • JBP

   Ik weet niet of dat een verkeerde ontwikkeling is. Het is al vaker toegepast op de Zuiddijk omdat… het alternatief leegstand was? De Zuiddijk als winkelstraat is al lang geleden om zeep geholpen. Het is goed nieuws dat er nu weer nieuwe (speciaal)zaken komen. En een hotel, geloof ik.

   Ging heer Soeters zich hiermee bezighouden? Alsook de ‘steenpuist’ op de Oostkade? Als buurtbewoner kreeg ik onlangs een brief van de provincie over het werk aan de sluis: na de zomer verwacht men met nieuws te komen… dat er weer gewerkt gaat worden! Een integrale aanpak, da’s de gemeenteklets die we gewend zijn. Doe ’s wat!

 • Dim van Gerven

  foutje van de Orkaan, dit betreft niet Zuiddijk 97, maar Zuiddijk 79, daar is een aanvraag voor 4 appartementen, het pand van slagerij de Ridder, krijgt geen vergunning voor appartementen, dit moet winkelruimte blijven volgens het bestemmingsplan

 • Luttik

  Dan toch maar op de Burcht een toeristentrekker? Werf met schuit erop, fijn parkje en als kers op de taart een ondergrondse parkeergarage? Gevolg? Misschien meer winkels?

 • Gert van Houts

  De drie identieke panden rechts van 79 staan er relatief nog maar kort. Deze panden zijn eind jaren zestig gebouwd na een verwoestende brand. Daarbij vielen ook slachtoffers. Wie kan daar meer over vertellen?

 • Bert Versteeg

  Het pand is ooit van een oom van mij geweest. Zijn dochter runde er een cadeauwinkeltje – de Kijkdoos en zijn zoon heeft jarenlang boven de winkel gewoond.
  In de jaren `90 heeft mijn oom het pand verkocht en werd de winkel café dat werd gerund door Bertus Jansen.

  Ik ben vaak in de woning geweest en wat ik me er nog van weet te herinneren is dat het niet echt groot was, Achter de 2 grote ramen aan de voorkant was de woonkamer met daarachter de keuken en in de punt waren de slaapkamers. De entree was aan de achterkant waar je via een grote tuin en een stalen buitentrap de woning bereikte. Ook was er nog een grote kelder aanwezig.
  In de Tweede Wereldoorlog fungeerde het pand als uitkijkpost en was het de koekwinkel van Thijs Zwart, later was hiet snackbar de Burcht gevestigd. In de voorgevel boven de twee grote ramen, zitten twee gevelstenen met daarop het jaartal 1906.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *