Appartementen in Percy’s Corner (Smit Herenmode)

In het voormalige café Percy’s Corner op de hoek van de Zuiddijk en de Savornin Lohmanstraat komen vijf appartementen. In het pand wordt in het souterrain bovendien een bouwlaag toegevoegd.

Zaanstad heeft voor de verbouwing een vergunning verleend, tot 29 mei kan daartegen bezwaar worden ingediend.

Het pand staat al ruim drie jaar te koop. Voordat Percy’s Corner er zat was het café De Klikspaan en daarvoor de herenmodezaak van Theo Smit (“een heer heeft altijd 1 das tekort, een nieuwe…”).

Het karakteristieke pand dateert uit 1911. Er zijn maar liefst zes huisnummers aan het pand verbonden: Zuiddijk 27 en 27A t/m E. Op de stoep voor het voormalige café is nu een klein herinneringsmonumentje aan Nick Bood die op deze plek in april 2017 werd doodgestoken.

Verderop op de Zuiddijk heeft ook voormalig café Charlie’s Bar (eerder het Spinnewiel) een woonbestemming gekregen, bij De Keuken van Von zijn de werkzaamheden op last de gemeente stilgelegd. Het pand van Domino’s Pizza’s (verhuisd naar Rozengracht, niet NY Pizza’s dus) staat leeg. Het Hongaarse restaurant is inmiddels verkocht en huisvest nu Foodbar Ciao. Aan de andere kant van de Savornin Lohmanstraat komt waarschijnlijk toch horeca in de ‘oude’ Prinsenhof (later De Kade) dat voor het grootste deel verbouwd is tot appartementen. Het pand daar tegenover waar vroeger een Turks restaurant zat, staat al jaren leeg.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *