Appartementen in voormalige aquariumwinkel Wandelweg

wandelweg 81 83

Wandelweg nrs 81 en 83 kennen wij nog als de aquariumwinkel van Bob Thie. Daarvoor zaten er onder meer een damesmodezaak in (Gerding) en de radiozaak van Klokman. Na Bob Thie kwamen Videotheek Filmclub en Delft Kozijntechniek op deze plek.

In het voormalige winkelpand zouden 6 appartementen moeten komen. De bovenverdieping is nu al in gebruik als woonruimte.

De panden (bouwjaar 1920) zijn medio december 2016 verkocht. De vraagprijs was € 165.000. Rechts van het pand zat een chinees restaurant, links een slager.

Voor de verbouwing is een omgevingsvergunning aangevraagd. Bezwaar kan pas gemaakt nadat op de aanvraag is besloten, ook dat wordt gepubliceerd.

De damesconfectiezaak van H.J. Gerding en R. Gerding-Mulder werd opgeheven in 1973. Hieronder de heer Gerding voor zijn winkel. Foto van de Historische Vereniging Wormerveer.

Hieronder het pand in 1968 met de radiozaak van Klokman (foto gemeentearchief Zaanstad).

2 Reacties op Appartementen in voormalige aquariumwinkel Wandelweg

  1. P dresselhuizen says:

    En waar kan je reageren voor een appartement?

    • De Orkaan says:

      Langsrijden en op het bord kijken als dat erbij gezet wordt, of nu al bij de gemeente de aanvraag inzien, daar moet een naam op staan. Er is nog geen vergunning verleend, we hebben dat nu aangevuld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>