Armagan Babaoglu (VVD) heeft zes maanden voor het eindigen van de raadsperiode ontslag genomen als raadslid. Hij wordt opgevolgd door Tjeerd Rienstra, nu steunfractielid van de VVD.

Ook bij D66 is een wisseling van de wacht. Raadslid Bahar Palabiyik wordt wegens ziekte vervangen door Anton Grandiek.

Grandiek is voorzitter van het bestuur van de afdeling D66 Zaanstad/Wormerland.

Vanavond worden de nieuwe raadsleden beëdigd tijdens de raadsvergadering. Voor Tjeerd Rienstra komt een nieuw steunfractielid: oud-raadslid Patricia Wit.

Armagan Babaoglu begon in 2014 als raadslid, hij schrijft in zijn brief aan de raad:

“Vanwege het feit dat ik in mijn loopbaan nieuwe kansen heb gegrepen, is het raadslidmaatschap niet meer te combineren met mijn werk en mijn privéleven. (…)

Nu, 6 maanden vóór de verkiezingen, wil ik ruimte maken voor iemand anders. (…) Want gemeenteraadslid zijn, is net als zwanger zijn, je bent het of je bent het niet, je bent het sowieso nooit een beetje. (…)

Vóór het zomerreces was ik er al over uit dat de functie van raadslid steeds moeilijker te combineren was met een verantwoordelijke baan en een druk, jong, gezin. Mijn kinderen hebben een vader nodig die er gewoon voor hen is.”