Assendelft krijgt een pannenkoekenrestaurant

De gemeente Zaanstad wil toestemming geven voor de bouw van een pannenkoekenrestaurant met een B&B, botenopslag, een steiger, een speelweide en reclame-uitingen naast het pand Vaartdijk 23 in Assendelft.

Eigenlijk kan dat niet, de bestemming is moerasnatuurgebied en weidevogelgebied, er er mag niet boven de 3 meter gebouwd worden.

De gemeente wil toch toestemming verlenen omdat men de recreatie wil bevorderen: “met het bouwplan wordt Zaanstad met een nieuwe activiteit aantrekkelijker gemaakt voor toerisme en recreatie.”

Het pannenkoekenrestaurant wordt 9,75 meter hoog. Aanvankelijk vond de gemeente dat te hoog (8,40 was voorgesteld), maar dat bezwaar heeft men laten vallen.

Toestemming voor botenopslag lijkt ons een beetje overdreven, die is er namelijk al…

botenopslag vaartdijk

 

Deel dit artikel:

13 reacties

 • neeltje Waagmeester

  En een restaurant ten koste van natuur vind ik ook belachelijk. Waarom natuurgebied opofferen voor vreetpartijen? Rare zaak!

  • neeltje Waagmeester

   Overdreven, bedoel ik ipv belachelijk.

  • Chris van Bruinisse

   Ik ken de situatie iets beter omdat ik er niet ver vanaf woon en wil opmerken dat je echt niet kan spreken van natuurgebied.Het gaat over een stukje grond waarop voorheen een paardenbak was,de lichtmasten staan er nog.Het wordt iedere week gemaaid dus hebben we het hier over een stukje grasland dat als gazon dienst doet.Ik ben dol op pannenkoeken dus zodra het klaar is weet ik ze te vinden en hoef ik niet meer naar een pannenkoekenschip in Wormerveer of Beverwijk.Ik wens de initiatiefnemer veel succes met dit fantastische idee.

   • De Orkaan

    De omschrijving “natuurgebied” komt uit de stukken van de gemeente. Omdat het die bestemming heeft, moest deze procedure gevolgd worden. Anders had er niet gebouwd mogen worden.

  • Ik zeg doen .dat zal een hele fraaie bedoening worden.netjes ook denk ik.en geweldig voor de scheepjes en boten die hier heel veel varen in de zomer.alleen zou ik wel iets bedenken voor de hard rijdende auto;s op dat pad.want er wonen nog altijd mensen lans;zij!!

 • Schandalig om daar een Restaurant te bouwen in een natuurgebied,bouw er dan één achter in de wijk de SAEN. Dit is een nieuwe wijk met wei 1000 woningen dus genoeg gezinnen enz die een keer naar het restaurant pannenkoeken gaan eten. Maar laat de natuur met rust.

  • J.Crok

   “Het natuurgebied” bestaat uit een stuk grasland en verderop riet. Ga eens kijken naar de locatie bij Purmerend, achter Weidevenne richting Purmerland. Pannenkoekenrestaurant ligt daar ook in een vergelijkbaar natuurgebied.

  • Jan hoofdman

   Achter de wijk de sean zoals je zelfs zegt moet dan toch ook “natuurgebied” wijken ?
   Stelletje azijnzeikers

 • h van Beest

  Juist heel erg leuk dat er een laagdrempelig restaurant komt,voor ieder toegankelijk en leuk voor kinderen, laten we blij zijn dat er nog mensen zijn die hun nek willen uitsteken en risico willen lopen om een onderneming te starten. Ik kan hun alleen maar veel succes wensen. En over de natuur kan ik wel zeggen dat de linkse garde erg aan het doorslaan is. Ik zie hier geen enkel bezwaar. Ik zeg dit terwijl ik geen enkele band met toekomstige uitbaters heb, ik ken ze zelfs niet, dit voor alle duidelijkheid.

 • Boon

  Niet zo overdrijven, ik ben er vanmiddag langs gekomen. Het ligt nagenoeg tegen de verlengde A8 aan. Dus rust is er niet en als straks de A8 naar A9 gaat is de rust helemaal weg. Daarbij is er nu ook al bedrijvigheid met bootjes zag ik.

 • Rijkhoff

  Gewoon doen, iemand die z’n nek uitsteekt en wil inverteren, mooi toch!
  Natuur oké, maar er vliegen elk jaar ook 40000 vliegtuigen over onze treiter, dat retaurantje kan er wel bij hoor!

 • Jan hoofdman

  Juist mooi liggen al hele mooie steigers van krijgsman watersport.
  Dit gaat juist een mooie plek worden om een stop te maken onder het varen.

  Top Lex!

 • Gerrit

  Leuk initiatief,

  Als het nu “natuurgebied” is kan dit juist een mooie opstap worden om een mooi openbaar wandel/speelpark te gaan maken. waardoor dit deel Zaanstad nog meer kan gaan leven. Nu met de nieuwe woonwijken zeg ik doen. Alleen de bootopslag??? Krijgsman zit er idd. al naast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *