Auto vast tussen slagbomen Den Uylbrug

Een bewoonster van de Conradflat zag het gebeuren en zette de foto’s online: een auto negeert het rode licht bij de dr. J.M. Den Uylburg (vanaf de Wibautstraat).

De tweede slagboom is al dicht, de eerste gaat achter de auto dicht. De brugwachter merkt de auto alsnog op, waarschuwt de boot die aan komt varen en doet de bomen weer open.

De foto’s werden op de Facebook-groep Je bent een Zaankanter als…

foto 1: de auto staat vast.

den uyl

foto 2: de bomen gaa gaan weer open.

den uyl2

Deel dit artikel:

Een reactie

  • W. Siewers

    Wat mij bij deze foto opvalt is iets dat ik al vaker constateerde. Waarom gaat die brug open (ook die in de Coentunnelweg)voor één zo’n klein zeilbootje. Dat is niet meer naar verhouding tot de verkeersstromen die dan geruime tijd vastgezet worden. Mijn hele jeugd aan de Vinkeveense plassen (1946 tot ong.1965 hadden mijn ouders een kajuitzeilboot met een hoge mast en ik kan mij niet anders herinneren dan dat wij óf de mast moesten strijken, wat een hele toer was, óf wachten tot er voldoende pleziervaart lag te wachten en de brug open ging. Dat kon gauw een uurtje duren, al was er toen veel minder wegverkeer, maar je wist niet beter. Tegenwoordig gaan de Zaanbruggen ook open voor kleine zeilbootjes die gemakkelijk even de mast kunnen strijken of even geduld betrachten. Uiteraard geldt dit niet voor de beroepsvaart, maar dam kunnen ze er gelijk achteraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *