Avond4Daagse: 10 kilometer meelopen met De Vuurvogel 🎥 🎙

Het “We zijn er bijna” werd niet gezongen. En ook het “Potje met vet” kwam niet voorbij. Gelopen moest er worden! Als enige school in de Zaanstreek deed basisschool De Vuurvogel mee aan de 10 kilometer van de Avond4Daagse. 

Onder begeleiding van twee leerkrachten, te weten juf Ester Twisk en vakleerkracht gym Pim de Boer, en met een aantal ouders stapten 13 leerlingen flink door om in twee uur tijd de 10 kilometer te volbrengen. Met al twintig kilometer in de benen van de twee avonden ervoor een flinke prestatie! Na het filmpje tikken we door:

Alwaar de 5 kilometer-wandelaars bij de start op het terrein van voetbalvereniging RCZ rechtsaf gingen, moesten de 10 kilometer-wandelaars naar links. Over de Willem-Alexanderbrug, via de Lagedijk op naar de Zaanse Schans. De Julianabrug leende zich uitstekend voor een groepsfoto. De weg werd vervolgd langs het Zaans Museum en via de Haaldersbroek, op naar het Kalf. Aldaar kreeg iedereen van de ouder van een van de wandelaars een ijsje. Voor onderweg, want de groep moest door! Het Kalf af, langs de eigen basisschool (uiteraard een fotomomentje) en daar het Jagersveld in. 

Er werd genoten van het zonnetje, er werd gesnoept, gekletst, gelachen en “Even aansluiten!” geroepen. De sfeer was top en bij het horen van muziek werd er nog wat harder gelopen: daar was het stempelpunt! Het knipje werd op de kaart gezet, een grossier deelde fruit uit en een bloedende vinger met een snijwond door riet werd verbonden. En na deze korte stop op naar de finish bij RCZ!

Met een “Goed gedaan weer allemaal! Tot morgen!” namen de Vuurvogels afscheid van elkaar. Klaar voor de (aller)laatste avond van de Avond4Daagse. Het wordt een finish zonder fanfare maar met maar liefst 40 kilometer in de beentjes. Wat een toppers die Vuurvogels!

Liever luisteren?

PS. Nu maar hopen dat dit niet de laatste keer was.

Door: Neeltje Waagmeester, film en foto’s ook van Neeltje Waagmeester

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *