Avondklok-lichtpuntje (5): Westerkoog

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. (website Rijksoverheid)

Veel Zaankanters brengen toch een lichtpuntje in deze duisternis door lekker hun kerstverlichting aan te laten. Vorig jaar hadden we dat eind januari vergeetachtigheid genoemd, nu noemen we het een statement.

Ingrid Koopman uit Westerkoog stuurde dit lichtpuntje:

“Wij laten de kerstverlichting ook dit jaar bewust langer hangen. Als een lichtpuntje in deze donkere en sombere tijden is dit te zien vanaf van de Stuiverakker. In de plataan is een grote punktak gegroeid speciaal voor de kerstlampjes. De rest van de takken snoeien we elk jaar tot parasolboom.”

We proberen elke dag om 21.00 een nieuw avondklok-lichtpuntje te publiceren.

Ook een mooie gefotografeerd? Stuur die naar De Orkaan.

Prins Hendrikkade, Zaandam (23 januari)
Witte Kerkje, Oostzaan (24 januari)
Zaaneiland
Dam, Zaandam
Westerkoog (foto Ingrid Koopman)
Deel dit artikel:

3 reacties

 • Judith Friso

  En nu allemaal na 21.00 uur de straat op om een fotootje te scoren?

  • De Orkaan

   De laatste foto is zo te zien vanuit de slaapkamer genomen en van een slaapkamer-avondklok zijn wij nog niet op de hoogte gebracht.

   Wij weten niet in welke tijdszone je woont, maar in de Zaanstreek is het vanaf 18.00 al donker, dus in de tijd tot 21.00 kan er prima gefotografeerd worden, de eerste 4 foto’s zijn dan ook allemaal ruim voor het ingaan van de avondklok gemaakt.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *