Babel doet Poelenburg (excursie, debat, film)

Poelenburg. Niet alleen een begrip in de Zaanstreek maar sinds september 2016 in heel Nederland. Babel, platform voor architectuur, gaat drie keer extra aandacht aan de wijk besteden.

Amsterdam dient als vergelijkingspunt. Het begint met een excursie Westelijke Tuinsteden in Amsterdam, daarna een film met nabespreking over de Amsterdamse wijk Slotermeer en er wordt afgesloten met een debatavond over de toekomst van Poelenburg.

Op vrijdag 19 mei is er van 13.00 tot 17.30 uur een excursie door de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam met een rondleiding o.l.v. Peter Defesche (dvdp-architecten, voorheen OD205) door het zuidwestkwadrant (Osdorp) en Slotervaart. Aanmelden bij www.stichting-babel.nl.

Op zondag 21 mei, om 16.30 uur, wordt de film ‘Een zomer in Slotermeer’ (2012) vertoond waarin de dilemma’s van de Westelijke Tuinstad aan de orde komen. De Fabriek, Zaandam.

Op maandagavond 22 mei (20.00 uur) wordt afgesloten met een debatavond over de ruimtelijke toekomst van Poelenburg en de rol van bewoners daarin. Deelnemers: Wouter Veldhuis (auteur ‘Van Parkstad naar Stadspark’), Hester van Buren (bestuurder bij woningcorporatie Rochdale) en Frank van Dooren (directeur-bestuurder bij woningcorporatie ZVH). Debatleider: Bert Pots. Wijkcentrum de Poelenburcht.

Het boek verschenen: ‘Van parkstad naar stadspark‘, waarin zes lessen getrokken worden uit de vernieuwing van Nieuw-west in de afgelopen 25 jaar is een belangrijke inspiratiebron voor deze Babeltrilogie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *