Toen wij eind augustus het bericht brachten dat Bakkerij Landsaat failliet was, bleek de teleurstelling groot. In reacties onder het nieuws werden de slagroompunten, mergpijpen, koeken en hartigheden geroemd.

Daarom zijn we extra blij met ’t goede nieuws: de familie Landsaat heeft besloten de schouders onder de zaak te zetten en door te starten!

110 tien jaar bakkersgeschiedenis verloren laten gaan, bleek geen optie, de banketbakkerij is uit het faillissement teruggekocht.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuwe banketbakkerij die op een industrieterrein zal komen. Naast deze bakkerij (met afhaalloket) zal de winkel op de Vrieschgroenstraat in Zaandam een opfrisbeurt krijgen. Er wordt naar gestreefd deze voor het einde van het jaar weer open te krijgen.

Er gaat wel iets veranderen: het assortiment dat zal worden aangeboden wordt kleiner, maar komt elke dag kakelvers uit de eigen fabriek, dagelijks vervaardigd van de beste grond stoffen aldus de initiatiefnemers.

Kortom: binnenkort weer vers slagroomgebak en taarten van Landsaat zoals de Zaanstreek het kent.