Barry Koene waardig herdacht bij vv Jisp

In een vliegende storm werd zaterdag in Jisp een bijzonder voetbaltoernooi gehouden. Het is deze maand 25 jaar geleden dat Jisp-voetballer Barry Koene tijdens zijn vakantie op het Griekse eiland Kos verongelukte.

Dat werd op het complex van de blauw-witten herdacht.

‘Reünie Benefiet Barry’ stond er op grote affiches. En dat was het, een waardige, drukbezochte reünie-achtige herdenking. Precies zoals de organisatoren, Marcel Blank, Peter Heykamp, Albert Veldt, Alex Scholtens en Edwin van der heide Wijma het voor ogen hadden.

Oude vrienden van Barry uit Jisp, Wormer, Wormerveer en Oostknollendam speelden vooraf onder barre omstandigheden (windkracht 8) een 7 tegen7-toernooi. De aftrap hiervan werd verricht door kleinkinderen van Rida en Jan, de ouders van Barry. De wissel-trofee bleef  uiteindelijk in Jisp, dat Knollendam in de finale nipt versloeg. Daarna was het nog lang gezellig druk en sfeervol in clubhuis De Muizeval. En daar ging het deze mooie herdenking vooral om.

Op de foto staan fe deelnemende ploegen aan het 7 tegen 7-toernooi in Jisp, vlak voor de aftrap.

Tekst en foto  Bart van der Laan

Deel dit artikel:

2 reacties

  • cees de leeuw

    Hulde Bart.

  • Andre Duivenvoorde

    Ik gaf Barry les indertijd op S.G. Zaanstreek Noord in Krommenie. Hij zat ondermeer met Mark Rep, zoon van John, in de klas. Barry was vrolijk, had humor en kon mensen geweldig imiteren. Geweldige schok voor mij toen ik vernam dat hij op zeer jeugdige leeftijd op vakantie verongelukte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *