Basisonderwijs begint 11 mei op 50 procent

Het basisonderwijs kan na de meivakantie, op 11 mei, weer beginnen met ‘halve klassen’ waardoor kinderen 50 procent van de tijd naar school mogen.

Het speciaal basisonderwijs en crèches mogen helemaal open. Middelbare scholen gaan waarschijnlijk rond 1 juni open. Kinderen tot 12 jaar kunnen weer trainen bij hun sportclub.

Alle andere maatregelen worden verlengd. Dat betekent dat kappers en andere ‘contactberoepen’ tot minstens 20 mei niet mogen werken en dat ook de horeca gesloten blijft. Ook de bezoekregeling voor verpleeghuizen wordt niet aangepast. Alle evenementen tot 1 september zijn verboden.

Dat maakte premier Rutte vanavond bekend tijdens een persconferentie die hij samen met RIVM-directeur Jaap van Dissel gaf. De cijfers over besmettingen en ziekenhuisopnames zijn hoopvol volgens de premier. Van Dissel legde uit dat onderzoek bij kinderen heeft aangetoond dat de besmettingskansen daar aanmerkelijk lager zijn dan bij volwassenen.

De Nederlandse cijfers tonen aan dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en overlijdensgevallen afneemt vanaf begin april. Het aantal besmettingen neemt slechts licht af omdat er sinds enkele weken meer getest wordt waardoor meer gevallen bekend worden.

De Zaanse cijfers vertonen een soortgelijk beeld. Het aantal opgenomen patiënten neemt fors toe tot 10 april en het stijgt daarna nog maar langzaam. Het aantal opgenomen patiënten in het ZMC bereikte op 8 april de top.

Tot dusver overleden 42 Zaankanters aan het coronavirus, 35 daarvan uit Zaanstad, 6 uit Wormerland en 1 uit Oostzaan. In werkelijkheid, zo becijferde het CBS, zou het aantal totale sterfgevallen in Nederland aan corona wel eens twee maar zo hoog kunnen zijn omdat niet iedereen getest wordt.

corona patienten zaan 21 april

corona zmc 21 april

Hieronder de sterfgevallen aan Corona in Nederland (per dag van overlijden), het ‘hoogtepunt’ lag in de laatste dagen van maart en de eerste week van april. De cijfers over de laatste week worden in de komende dagen nog naar boven aangepast.

 

corona nederland 21 april

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *