Beatrixbrug: gele vlakken, zwarte strepen, rood-witte tape

De nieuwe Beatrixbrug wordt een kleurrijk geheel. De afgelopen week zijn de zwarte strepen op de gele vlakken aangebracht.

Nu is het wachten nog op een rood-witte tape die op de schuine betonranden tussen fietspad en voetpad en tussen fietspad en autoweg moet komen om fietsers te waarschuwen.

Volgens Zaanstad voldeed de rood-witte markeringsstreep niet: “We hebben nu een soort tape besteld die zorgt voor een goede belijning tussen de paden. Daar wachten we nu op voordat de brug open kan.” aldus een bericht op Twitter. Volgens woordvoerder van wethouder Slegers wordt de rood-witte tape aankomende week aangebracht: “dat is een ruwere versie dan eerst. De levering heeft langer geduurd vanwege de coronatijd.”

De verkeersregelaars bij de brug meenden dat de verse strepen ‘spekglad’ waren, maar volgens Zaanstad is dat maar tijdelijk. De woordvoerder van wethouder Slegers stelt dat “deze belijning wordt toegepast bij praktisch alle bruggen in Zaanstad. Het is een beproefd middel. Als het net is aangebracht moet het even belopen worden. Dat slijt dan in. Het krijgt dan een niet-gladde structuur.”

Volgens de Fietsersbond voldoet de brug (die eigen op 20 juni al open had moeten gaan) helemaal niet: de fietspaden zijn te smal en de schuine betonranden zijn gevaarlijk.

De gele vlakken hebben niets te maken met de specifieke problemen van de Beatrixbrug, ze zijn als extra waarschuwing bedoeld zodat mensen niet aan de verkeerde kant van de slagbomen gaan wachten als de brug open gaat. Ze zijn vrijwel overal al aangebracht. De ongelukken bij de Den Uylbrug en Bernhardbrug waren de aanleiding. Bij de Wilhelminabrug ontbreekt deze markering nog.

Hier ons dossier over de Beatrixbrug.

 

beatrixbrug gele vlakken juli 2020 orkaan

Geel met zwarte strepen

Het ziet er weer geel uit

Fote Fred Wolf (4 juli)

beatrixbrug geel detail

Foto Orkaan (4 juli 2020)

 

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *