Bekijk Cultuurcluster in 3D

Op woensdag 15 juni is er de mogelijkheid om “rond te lopen” in het nieuwe Cultuurcluster. In dit geval in de Oostzijderkerk in de Klauwershoek in Zaandam waar de Stichting Babel een avond over het nieuwe gebouw organiseert.

De Zaanse Huiskamer, zoals architectenbureau MVRDV het nieuwe cultuurhuis noemt zal “van binnen en van buiten, in tekeningen en driedimensionale beelden” getoond worden.

Harrie Swinkels, directeur van Fluxus, en door de nieuwe bewoners uitverkoren om namens hen het woord te voeren zal geïnterviewd worden (“Wat is er straks allemaal mogelijk in het Cultuurcluster”). MVRDV zal het ontwerp toelichten.

Ook is er ruimte voor een “gesprek met de zaal” waarbij gereageerd kan worden op het ontwerp:

“Hoe kan het ontwerp verder worden ingevuld om het voor veel Zaankanters tot een plek te maken, waar ze graag naar toe gaan? Welke sfeer zou het moeten uitstralen? Welke activiteiten kunnen hier hun podium vinden? Welke (Zaanse) kleuren passen bij dit gebouw en een aantrekkelijke sfeer?”

Vanaf 19.30 uur in er inloop met koffie en thee, om 20.00 uur start het programma. 22.00: muzikale borrel.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Henk Luijt

  De eerste vraag die beantwoord moet worden is of dit gebouw er wel moet komen, of het niet te duur is ten opzichte van wat je er voor krijgt, of er geen betere alternatieven zijn.

 • Gert Jan Negrijn

  Oost Indisch doof en West Indisch blind, hoe was het ook alweer ?!?

  Mooi staaltje van door de strot duwen van een gevoelige en discutabele beslissing. Alsof er niets gebeurt is.

  Gemeente Zaanstad kom eens over de brug met het openbaar maken van de begroting en exploitatieplan van jullie Cultuurcluster.

  Jullie denken toch zeker niet dat de heilige horeca koe deze locatie op termijn kostendekkend kan maken.

  Kijk er nog eens goed naar, echo’s over boord en durf op je beslissing terug te komen. En laat er op zijn minst terzake kundigen naar kijken. Al eens kontakt gehad met bijvoorbeeld de horecamensen van het Zaantheater en De Fabriek. Laat u bijpraten over hoe moeilijk het is om een passende en rendabele horeca exploitatie te voeren binnen culturele unit.

  En tenslotte Politiek luister naar jullie stemmers.

 • Boon

  Het is heel simpel als Zaanstad niets doet moet er ook afgerekend worden. Bovendien alles bij een OV knoop maakt het super bereikbaar ipv ’s avonds over de Gracht terug naar het station.

 • dirk

  zit er nu al een ruime fietsen/brommerstalling in de plannen………?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *