Belastingkantoor in zee van licht

Morgen – maandag 17 oktober – begint de sloop van het voormalige belastingkantoor aan de Houtveldweg.

Maar eerst moesten alle vleermuizen die zich in de afgelopen jaren van leegstand in het gebouw hadden gevestigd worden weggejaagd. Dat gebeurde door vanaf 14 oktober drie dagen lang het gebouw ’s avonds en ’s nachts vol in het licht te zetten.

De vleermuizen zouden door deze verstoring de wijk moeten nemen naar 24 tijdelijke verblijfplaatsen die rondom het oude kantoor zijn geplaatst. (Tijdelijk dus, de vleermuizen mogen daarna kennelijk weer terug.)

Op deze plek wordt wooncomplex ‘De Heldin-Stelling’ gebouwd, De sloop zal tot en met januari 2023 duren. Het nieuwe complex krijgt 449 huurappartementen. Van de 449 woningen zijn er 24 sociale huur terwijl er 137 een ‘middeldure’ huur hebben. Op de impressies zijn flats van 20 woonlagen te zien (ruim 50 meter).

Lees hier meer over de Heldin/Stelling.

Door: Piet Bakker

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jaap Veldman

  lekker royaal 24 sociale huurwoningen. 😪

 • Vanavond is het weer donker dus na 3 dagen kunnen alle vleermuizen weer thuis slapen! Wat een wan vertoning

  • Henk Terol

   Daar is blijkbaar nog steeds geen schep in de grond. Het blijft ploeteren daar. Heb indertijd contact gehad met de eugenaar/projectontwikkelaar met de vraag of er schot in de plannen zat. Die verwees naar de Gemeentelijke dwarsbomen en de enorme politieke onwil. Een prachtig entree van een stad met zogenaamde alure, niet dus.

 • Henk Terol

  Daar is blijkbaar nog steeds geen schep in de grond. Het blijft ploeteren daar. Heb indertijd contact gehad met de eigenaar /projectontwikkelaar met de vraag of er schot in de plannen zat. Die verwees naar de Gemeentelijke dwarsbomen en de enorme politieke onwil. Een prachtig entree van een stad met zogenaamde alure, niet dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *