Berend van der Weide (1921-2020)

Donderdag 27 februari overleed Berend van der Weide, een markante Zaandammer, bekend als Vivo-winkelier op de Haven in Zaandam, kaasboer op de markt, maar vooral als oud-ZFC’er.

Van der Weide, geboren in Emmen op 21 april 1921, verhuisde in z’n jeugd naar Zaandam, eerst naar het Hanepad, en later naar de Havenbuurt. Hij werd 98 jaar.

Van der Weide woonde de laatste jaren in de flat aan de Badhuisweg op het Eiland in Zaandam, enkele maanden geleden verhuisde hij naar het Menistenerf in Zaandam.

Op de website van Historisch Zaandam verscheen eerder een uitgebreid artikel over Van der Weide, zijn loopbaan en zijn liefde voor voetbal (en voor ZFC in het bijzonder). Na zijn ZFC-tijd was Berend ook regelmatig bij Zaanlandia te vinden.

Op de foto een elftal van ZFC (© archief De Orkaan) van omstreeks 1960, Van der Weide staat links op de achterste rij.

Op woensdag 4 maart kan tussen 19.30 en 20.00 uur afscheid van Berend genomen worden in uitvaartcentrum van Associatie Uitvaartverzorging, Jan van Scorelstraat, Zaandam. De crematie is op donderdag bij het crematorium Zaanstad aan de Wibautstraat in Zaandam om 13.00 uur.

zfc berend vd weide

Foto uit het album van Egon Blaes (links onder)

Deel dit artikel:

2 reacties

  • roel sluis

    Wat een fraai artikel.
    Mooie nagedachtenis.

  • Siem Meijn

    Dat kan rustig gezegd worden, wij missen hem in de Brasserie van het Mennistenerf. Als hij daar zat aan zijn biertje met vonkelende ogen kon je er donder op zeggen dat hij weer met een uitspraak kwam waar veel humor in zat. Hij had ook een plekje daar zo dat hij kon zien wie er binnen kwam. Als hij voor onze deur liep en ik zag hem altijd even een praatje met veel humor. Wij missen Berend heel erg, en hebben het nog steeds over hem. Kunnen er niet bij dat hij er niet meer is. Maar gedenken als een prima man. Die het zo naar zijn zin had en genoot van elke minuut. Zo ook van de tuin die aan zijn deur grensde. Beste fam. heel veel sterkte in deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *