Bertrand Russell-leerlingen weten raad (filmpje)

Momenteel (donderdagavond) is in de raadszaal het democratische proces van de stad in volle gang.

Onze raadsleden zitten op stoelen die lekker zijn voorverwarmd door de leerlingen van de 5-atheneumklassen van het Bertrand Russell College uit Krommenie.

Vanaf 15:00 uur vanmiddag hielden zij de zaal en de achterkamertjes bezet voor het vak maatschappijleer. 

Onder begeleiding van echte raadsleden en Raaz, bereidden de leerlingen m/v een pleidooi voor waarin ze mochten vertellen waaraan ze een miljoen harde euri’s uit zouden geven.

Wij waren onder de indruk van het niveau en we hopen op een snelle instroom van vers bestuurdersbloed aan het stadhuisplein nummer 100 (enne… die pannakooi moet er natuurlijk gewoon komen).

Tip: kijk live mee naar de raad. Het is soms spannender dan je denkt! 

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Rina

  Op de foto de dames van groep 4 die werkelijk een fanatastisch plan hebben om eenzaamheid onder ouderen op te lossen met een buddyproject van jongeren voor ouderen. Als slogan: Als oudere je weer jong voelen. Ik was zo onder de indruk wat ze bedacht hadden dat ik meteen wethouder Olthof heb benaderd of dit iets is om mee verder te gaan. Na afloop hebben de dames een gesprek gehad met de wethouder en hun plan toegelicht. Dit is enthousiast ontvangen en als de dames na van de schrik te zijn bekomen er mee door willen gaan als project op school komt er ondersteuning vanuit de gemeente en wellicht een pilot met de school. Top gedaan dames!

  • De Orkaan

   Dat plan was ook een van onze favorieten. We zouden graag op de hoogte blijven (al vonden we de 4 ton salariskosten voor de jeugd wat aan de forse kant?).

   • Michael

    Ik zie geen 4 ton salariskosten voor de jeugd, maar 100.000 uren doorgebracht met ouderen met die zelfde jeugd. Met als dikke plus heel veel extra maatschappelijke betrokkenheid. En een koopje in vergelijking met FTE’s.

    • De Orkaan

     Het is inderdaad een voorstel dat het uitwerken waard is. We hopen dat het vervolg er komt en willen dat graag volgen.
     Wat betreft die vergelijking met de FTE’s: daar zouden wij voorzichtig mee zijn. Zodra het plan arbeidsplaatsen uit de markt gaat halen, kan het op een hoop tegenstand rekenen.

     • Michael

      OK snap ik. Hoewel de gene die er zo inzitten niet afhankelijk zijn van mijn vergelijking op dit punt. Dit plan lijkt mij een investering in betrokkenheid over generaties heen waarbij men per ronde kan kijken of het voor herhaling vatbaar is en wat de best haalbare omvang wordt. Ben gewoon benieuwd dit zou kunnen vliegen. En als het vliegt is het ook nog eens repliceerbaar. Zou een mooie voortrekkersrol voor Zaanstad betekenen.

 • Rina

  GIster hebben de dames van WIJ aangegeven een gesprek te willen om te zien wat het voor hen betekent in tijd en of dat past naast hun schoolwerk. Dat gesprek ga ik regelen via de wethouder. En inderdaad zie ik ook 100000 uur ipv geld. Dit bedrag was ingeven door het feit dat de groep 1 miljoen te verdelen had. En dat steek je dan het liefst in de betrokkenheid en zo weinig mogelijk in organisatie, huisvesting enz. En een idee is om eerst de maatschappelijke stage in te zetten en daarna te kijken wie er interesse heeft om door te gaan. Wordt vervolgd!

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *