Besluit Peperstraat uitgesteld

Het plan van Zaanstad om de besluitvorming over de Peperstraat deze maand nog af te ronden lijkt niet door te gaan.

Morgen, dinsdag 12 oktober, staat de zaak wel op de agenda van een extra Zaanstad Beraad. Maar de besluitvorming is niet geagendeerd voor de raadsvergadering van 14 oktober zoals de bedoeling was.

Op die raadsvergadering komt de Peperstraat wel zijdelings voorbij als de raad gevraagd wordt de geheimhouding op een ‘bijlage bij MAAK Zaanstad centrum Oost, project Peperstraat’ goed te keuren.

In oktober is nog een tweede raadsvergadering, op de 28e, maar die is aan de begroting gewijd.

Een belangrijk deel van de bewoners en omwonenden blijft zich verzetten tegen de sloop.

Ook de Raadsinformatiebrief van wethouder Krieger (VVD) over de Peperstraat naar aanleiding van de zeer uitgebreide inspraak van vorige week, is nog niet aan de raad gestuurd.

Enkele partijen hadden gevraagd om ook het rapport van de bewoners op de agenda van het Zaanstad Beraad te zetten. Dat is niet gebeurd. Het Beraad begint om 19.00 uur en is te bezoeken en live online te volgen.

Hier ons hele Peperstraat-dossier.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jan Mulder

    Is dit nog een geheimhouding? Want bij de Peperstraat was er al een dossier geheim toch? Bizar dat wij burgers nergens over geïnformeerd worden. Het zou me niet verbazen als Zaanstad in de top 3-5 staat met gemeentes met de meeste geheimhoudingen!!

    “Op die raadsvergadering komt de Peperstraat wel zijdelings voorbij als de raad gevraagd wordt de geheimhouding op een ‘bijlage bij MAAK Zaanstad centrum Oost, project Peperstraat’ goed te keuren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *