Bewegwijzering en belijning Thorbeckeweg moet opnieuw

De provincie Noord-Holland gaat de bewegwijzering en een deel van de belijning op de Thorbeckeweg aanpassen na klachten van weggebruikers.

In september 2017 was de Thorbeckeweg (N516) af na bijna een jaar lang op de schop te zijn geweest.

De Nationale Bewegwijzeringsdienst (zoiets bestaat dus echt in Nederland) heeft een ‘verbeterplan’ opgesteld. Als dat plan is uitgewerkt wordt de bebording vervangen en de belijning aangepast.

Vooral bij de afslag naar de Coentunnel gaat het mis. De drukke afslag met de korte invoegstrook van slechts één rijbaan kan gevaarlijke situaties opleveren. Vooral omdat de borden niet helemaal duidelijk zijn. De provincie zei eerder al diverse meldingen van weggebruikers te hebben gekregen over de bebording en belijning

Wij namen begin januari poolshoogte en maakten toen een korte video. Eén van de problemen is dat de oprit naar de Coentunnel niet erg duidelijk is aangegeven, op het bord staat rechtuit, terwijl op het wegdek rechtsaf staat. Het gebeurt regelmatig dat auto’s nog op het laatste moment naar rechts willen.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • En waarom zou ‘zoiets’ niet ‘bestaan’?
  Weest blij Orkaan (rijmt).
  Jullie mogen hier toch ook ‘bestaan'(rijmt ook!).
  Omtrent bewegwijzering;
  http://www.dearchitect.nl/architectuur/nieuws/2018/03/paul-mijksenaar-award-2018-voor-de-gemeente-amsterdam-101189421?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 • Astrid M.

  Neem van mij aan: de mensen die daar dagelijks in de file staan weten echt wel waar ze naar rechts moeten, maar hopen dat het een paar auto’s scheelt door er op het laatste moment tussen te voegen!
  Tip: Zorg voor goede bebording en maak er een verhoogde rijbaanscheiding!

 • joop tralala

  En deze aanpasssing zal wel weer bedacht worden door de onbenul die de huidige bewegwijzering heeft bedacht?

 • Jaap

  Is het wellicht goedkoper op het rechterbord gewoon een pijl naar rechts er overheen te plakken ?
  En Astrid M, je hebt gelijk hoor denk ik, het grootste deel van de automobilisten weet echt wel hoe de situatie daar is.

 • Bert Veneman

  Als er toch wordt gekeken naar de bewegwijzering kan er misschien ook eens gekeken worden naar de borden rond “Zaanstad”.
  Voor mensen die via de snelwegen vanuit Amsterdam, Alkmaar of Haarlem is het erg moeilijk de oude dorpen op de borden te vinden.
  Er wordt wel “Zaanstad” aangegeven maar niet (in een wit kader) welk deel/vroeger stap of dorp. Zeer verwarrend en is Zaandam het “Centrum” van Zaanstad, wel volgens de borden?
  Er valt dus nog wat meer aan te passen of te corrigeren wat betreft de bewegwijzering.
  Bert

 • Piet Zwikker.

  Als ze dan toch bezig zijn, kunnen ze ook nog eens bij Nauerna gaan kijken.Daar is op het stuk weg vanaf de brug bij Nauerna tot de rotonde bij de Zaandammerweg sinds de laatste renovatie ook nog wel wat te verbeteren.
  Daar gaan echt ongelukken gebeuren als er niets aan gedaan wordt.

 • Ton

  Je mag ook wel kijken naar de busbaan die houd in ere op op de de thorbeckeweg
  De bus staat daar bij file regelmatig vast

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *