Bewoonster laat woning vol gas lopen, Wormerveer 🎙

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een bewoonster van een woning aan de Warmoesstraat in Wormerveer rond 02.00 uur alle hulpdiensten op de been gekregen. De mogelijk verwarde vrouw heeft de gaskraan in haar woning opengezet en de woning vol laten stromen met gas. ’s Nachts heeft ze de bovenbuurvrouw een app gestuurd. Hierin zei ze dat ze beter niet thuis kon zijn.

De hulpdiensten kwamen met politieauto’s, brandweerwagens en een ambulance massaal naar Wormerveer. De straat werd afgezet met lint en de metingen die de brandweer voor de deur deed sloegen meteen 100% uit. Dat betekent dat er een enorme hoeveelheid gas in de woning aanwezig is. Of de bewoonster zelf thuis was, was in eerste instantie nog niet duidelijk. Na contact met de politie bleek dat zij in de woning was. Zij is zelf naar buiten gekomen. In de ambulance is ze nagekeken en even later overgebracht naar het politiebureau.

Er zijn in de loop van de nacht vijf woningen in de straat ontruimd. De bewoners van deze woningen zijn opgevangen in het tegenovergelegen verzorgingshuis Evean Acht Staten. Rond 04.00 uur mochten zij weer terug naar hun woning, nadat het huis met ventilatoren was gelucht door de brandweer. De bovenbuurvrouw moest helaas de nacht elders doorbrengen.

Liander was afgelopen nacht aanwezig om het gas af te sluiten van de woning. De recherche zal vandaag verder onderzoek doen. De woning is aangemerkt als plaats delict.

Liever luisteren?

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *