Bezoek de molens! 

Molens, molens, molens: het is zaterdag Nationale Molendag, het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar, 2022 is het Jaar van de Molenaar en molens en molenaars zijn verrekte leuk! 

Alle reden om een molen te bezoeken dunkt ons. 

Aankomende zaterdag ontvangen de molenaars je met open armen bij molen De Ooievaar op het terrein van Duyvis, oliemolen Het Pink in Koog aan de Zaan en meelmolen De Koker in Wormer. In Westzaan kan je pelmolen Het Prinsenhof, papiermolen De Schoolmeester en De Jonge Dirk van dichtbij bewonderen. 

Informatie

De molens in Westzaan zijn bereikbaar met een bootje dat vertrekt bij De Schoolmeester. De Ooievaar is alleen toegankelijk na aanmelding. De tijdstippen zijn 10.00, 11.30, 13.30 en 15.00 uur. Aanmelden via info@zaanschemolen.nl, of 075-6288968.

René van der Meer maakte een supergaaf interactief Virtual Reality 360 graden-filmpje van een wandeling langs de molens (leuk voor als het je zaterdag niet lukt om erbij te zijn):

De foto boven is van Cees Cristiani

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Mark Veneman

    Dit is een uitstekende gelegenheid om de Zaanstreek en de molens te leren kennen. De meeste molens liggen vrij dicht bij elkaar, binnen een straal van ongeveer 3 km van station Zaandijk Zaansche Schans. Mocht je in de buurt van Oostzaan wonen, dan kun je ook biksteenmolen De Vlijt (aan de Dr de Boerstraat), de Twiskemolen en krijtmolen d’Admiraal in Buiksloot bezoeken i.c.m. een fietstocht. Tussen De Vlijt en de Twiskemolen vaart de Koeman Express. Meer info op https://www.facebook.com/biksteenmolendevlijt (wel Facebook nodig).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *