Bezorgscooters door de fietssluis (hoe zit dat?)

Bezorgscooters door de Czaar Peterstraat. Het mag niet (de ‘fietssluis’ halverwege de straat is alleen voor fietsers) maar het gebeurt wel.

Honderden per dag, vooral op marktdagen als de Rozengracht is afgesloten.

Hoe komt dat? Door Google!

Kees Huyser bestelde eten en kreeg via de app van Thuisbezorgd de route te zien:

“Als je iets bestelt, krijgen de brommers een Google Maps route van het restaurant naar het adres. En die route voert door de fietssluis omdat Google niet van het bestaan van brommers afweet.

Op het plaatje de route van thuisbezorgd.nl. De sluis is de bobbel onder het groene fietspad (wat trouwens geen fietspad is maar een voetgangersgebied).

Hieronder de fietssluis met het bord.

Meer over handhaving, borden, bezorgscooters, auto’s door fietssluis, opgestoken vingers en schadegevallen lees je in ons Czaar Peterstraat Dossier.

(Raadsleden Jan de Laat en Jan de Vries willen Google vragen om de route door Westerkoog niet als doorgaande route aan te merken, misschien kunnen ze deze dan ook even meenemen.)

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Henk Brunt

  Vraagje, bepaalt google hoe je moet rijden of gelden de normale verkeersregels (en je gezonde verstand)?
  Ook hier het probleem van de handhaving

  • De Orkaan

   Google bepaalt niks. Thuisbezorgd maakt gewoon in hun app gebruik van Google Maps. Google kent wel auto’s, fietsers, voetgangers en OV maar maakt geen onderscheid tussen fietsers en scooters.

   Handhaving staat daarbuiten. Die kan ingrijpen en bekeuren. Dit artikel gaat erover dat de bezorgers dus deze route van hun opdrachtgevers opkrijgen. En die gaan ze dan dus nemen.

 • R.de Vries

  Komt het door Google? Haha, wat een onzin!
  Nee, het komt door de gebruiker: deze zoekt een route voor een FIETSER terwijl ze met een BROMMER rijdt.

 • Martin Vermeulen

  nou het zou wel fijn zijn. Als brommerijder is verrekte lastig navigeren omdat de verkeersregels constant wijzigen. Je rijd vaak op een dood punt waar niks geregeld is. Voor mij een reden om te gaan fietsen en brommer verkocht. Op zich romantisch want je zoekt je weg net als vroeger met de landkaart beetje op het gevoel als de regels je in de steek laten. Google kan alles maar doelgroep brommer is blijkbaar te klein. Snap niet dat niemand in staat is daar een goede app voor te maken brommernavigatie. Ik wil er best voor betalen, ietsje dan. Heb wel eens gedacht om blauw nummerbordje met magneet er tijdelijk op te zetten voor dat soort situaties en dan netjes 25 rijden. Das ook een oplossing. Maar deze gastjes hebben haast willen centen verdienen dus verbod of niet handhaven is wel de norm. Ze werken voor paar euro per maaltijd….dan moet je hard rijden om wat te verdienen. Maar t mag niet..dan heb je gewoon ff pech als brommerijder en een boete. Lesje geleerd en andere weg zoeken. En wij willen ons eten op tijd, precies om 18.30 bezorgd krijgen…..

 • Ilse Janssen

  Google maakt geen verschil tussen een fietser en een bromfietser. ik heb zojuist in de map editor van Google maps gekeken, en de status van de weg staat op fietspad.

  Ik kan van het fietspad een voetpad maken alleen daarmee benadeel ik dus de fietsers. Bovendien zal een ervaren bezorger die het buurtje kent het fietspad alsnog gebruiken als hij daarmee 1 minuut sneller bij zijn hongerige klant kan zijn. Het is gewoon een stukje handhaving en opvoeding van de bezorgers en zijn/haar werkgever. Schrijf de boete dan ook niet uit op de bezorger maar op naam van het restaurant. Waarschijnlijk luisteren bezorgers beter naar hun chef/manager. Geen idee wat de prijs is van deze overtreding. Blijkbaar niet hoog genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *