Bezwaren tegen nieuwbouw De Werf afgewezen

De bezwaren tegen de nieuwbouw van basisschool De Werf in Zaandijk zullen waarschijnlijk worden afgewezen.

Tegen de plannen zijn door omwonenden bezwaren ingediend. De externe hoor- en adviescommissie heeft geadviseerd om alle bezwaarschriften tegen de bouw en het kappen van bomen om de bouw mogelijk te maken ongegrond te verklaren.

De bezwaarmakers vonden o.a. dat het plan in strijd was met het bestemmingsplan, dat geen rekening is gehouden met belangen van omwonenden, dat het bouwplan zorgt voor een aantasting van het woon- en leefklimaat door ernstige verstoring van uitzicht, verlies van dag- en zonlicht en inbreuk op hun privacy. Daarnaast vond men dat het parkeren problemen op zou leveren, dat het bodemonderzoek niet voldeed en dat woningen in waarde zouden verminderen.

Omdat Zaanstad begin deze maand ernstig op de vingers werd getikt bij de bouw van De Toermalijn gaat B&W nu een extra advies inwinnen over de juridische houdbaarheid van de omgevingsvergunning.

B&W hoopt over enkele weken een definitief besluit te nemen. Dat betekent dat het bouwplan (en de geplande aanvullende tijdelijke huisvesting van De Werf aan de Wandelweg in Wormerveer) tot het besluit van het college stil ligt.

Nieuwbouw_de_werf

De Orkaan schreef eerder deze twee artikelen over de nieuwbouwplannen.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *