Bianca Overdijk: van gedumpte fietsen tot sokken…

De wekelijkse nieuwsbrief van Zaanstad volgen wij vooral vanwege de bouwplannen, de duurzaamheids-update en de bouwplannen voor dakkapellen. Maar zo af en toe zit er ook een ander pareltje tussen.

Dat was in de afgelopen aflevering een interview met de immer opgeruimde Bianca Overdijk, medewerker Wijkonderhoud bij Zaanstad. Wij zien haar vaak aan het werk in het centrum van Zaandam, en dachten wel eens: “hé, die zouden we eigenlijk wel eens moeten interviewen”.

Maar de onvolprezen communicatie-afdeling van Zaanstad was ons voor. Dus doen we gewoon een stukje copy/paste. Het hele verhaal kan je hier lezen.

Bianca:

“Veel mensen herkennen je en maken soms een praatje met je. Als ze vragen hebben over de gemeente probeer ik ze meteen te helpen. Dat kan natuurlijk niet altijd, maar ik kan ze vaak wel een eindje op weg helpen. Dat levert een hoop positieve reacties op. Mensen zijn blij als ze hun verhaal kwijt kunnen. Ook een vriendelijk goedemorgen kost geen moeite en maakt het allemaal al een stuk gezelliger in de stad.

Ik spreek mensen aan als ik bijvoorbeeld zie dat ze een flesje op de grond gooien. Ik ga er dan achteraan en vraag waarom ze dat doen. Als je dat op de juiste manier doet, gooien ze bijna altijd alsnog dat flesje in de afvalbak. Dat levert verder geen problemen op. Ik maak zelden mee dat mensen boos of agressief worden.”

In het centrum van Zaandam wordt elke dag zo’n 600 kilo afval opgehaald. Bianca: “Vooral bij de eetgelegenheden ligt vaak veel rommel. Verder kom je echt van alles tegen, van gedumpte fietsen tot sokken.”

De foto is van Pascal Fielmich

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Jan Schoen

  De altijd vrolijke Bianca is een flonkerend pareltje voor de stad.

 • Fanny Smit

  Jaa zij is zo leuk en altijd vrolijk aan het werk!! Zie haar vaak op Zaandam Station tijdens mijn pauze.

 • Het is super dat Zaanstad zulke medewerkers heeft, hulde.

  Maar het is toch een schande: “In het centrum van Zaandam wordt elke dag zo’n 600 kilo afval opgehaald. Bianca: “Vooral bij de eetgelegenheden ligt vaak veel rommel.”.

  Komt het salaris voor deze medewerkers ook bij deze eetgelegenheden vandaan, of alleen de troep? Ik vermoed het laatste, maar het eerste zou toch wel zo eerlijk zijn.

 • H.J.Kroes

  Bianca, de vrolijke noot in het centrum, als je haar ziet werken wordt je blij!

 • Blacky Swart

  Super vrolijk, grote lach en altijd positief. Als er iemand een compliment verdiend is dat Bianca wel !

 • SAMIRA, A

  Deze dame maakt me altijd zo vrolijk.
  Nog nooit gesproken, maar toch het gevoel dat ik haar ken. Ze is altijd super vrolijk en enthousiast. Harde werker.

 • Lydia Valies.

  O ja, absoluut top vrouwtje…
  Altijd leuke gesprekjes.
  Ook over het geloof.

  Mijn intrede 10 maanden geleden in Zaandam als nieuwe bewoonster is mede door haar vriendelijkheid veraangenaamd.
  Pracht mens!

 • Inderdaad een hele vriendelijke vrouw..ik haal af en toe wel eens een kroketje op de hoek daar bij taft schoenen en kom haar regel matig tegen..inderdaad de mensen donderen alles op straat en als je er wat van zegt ben je bijna je leven niet meer zeker..dus bij deze mijn grootste complimenten voor deze vrouw

 • Michel wurster

  Ja ze is speciaal.maar ze werken met een team en voor de andere hardwerkende medewerkers hoor je nooit van
  Werkom levert velen mensen die ook altijd hun best doen. Ook voor die groep complimenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *