Biechttafel voor Ruud Vreeman

Erik Esteie Backfire

Ik had een relatie met mijn schoonzus, heb gympen gestolen, de bank overvallen, een greep uit de fooienpot gedaan, de kat van de buren vergiftigd, badschuim in het water van de waterval naast Inntel gespoten…

Een tafel vol ingegraveerde Zaanse zonden wordt tijdens de openingsceremonie van Art Zaanstad en Backfire vrijdagavond om 18:00 uur geschonken aan waarnemend burgemeester Vreeman.

De biechttafel is een voorbeeld van participatieve kunst, waarbij het publiek de mogelijkheid krijgt ‘om vrijelijk berouw te tonen voor gemaakte fouten.’ De fouten-tafel moet daarna een plek krijgen ergens ‘in een openbare ruimte van Zaandam’ (daar komen Krommenie, Assendelft, Koog aan de Zaan, Zaandijk, Westzaan en Wormerveer goed weg).

Backfire

Het is het tweede jaar dat Backfire wordt georganiseerd naast Art Zaanstad. Er zijn grote kunstwerken en het publiek wordt bij de kunst betrokken. Vorig jaar maakte Erik Esteie deze fotoserie. De foto boven dit stuk is ook van hem.

1 Reactie op Biechttafel voor Ruud Vreeman

  1. Jaap says:

    De fouten-tafel moet daarna een plek krijgen ergens in een openbare ruimte van Zaandam.
    Art Zaanstad ? Natuurlijk weer in Zaandam, de rest van Zaanstad telt wederom niet mee dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>