Bier, Bobo’s, Burgers & Bitterballen bij Burgemeester (met 1 minuut-video)

Er was bier, er waren bobo’s en er waren bitterballen. En dames in mantelpakjes, een heuse lakei bij de ontvangst, en jongelui die de welkomstbubbels uitdeelden.

Alle ingrediënten voor een geslaagd afscheidsfeestje.

Het Hembrug-gebouw de Kathedraal was bomvol. Ook omdat de organisatie voor niet-aangemelden een oogje dichtkneep.

Van de ambtenaren was al eerder afscheid genomen, slechts 20 uitverkorenen mochten op dit feestje komen. De raad was wel uitgenodigd (maar zonder partners – wij waren juist zo benieuwd). Die hadden achteraf best mee kunnen sneaken, aangezien we van POV, DZ en SP niemand hebben gespot. Voor zover wij hebben kunnen zien – maar de blik vertroebelde engszins naarmate de avond vorderde – waren wel de wethouders aanwezig (helaas ook zonder partners).

(klik op onderstaande foto voor super brede versie)

faber-feestje-panorama

Bobo’s
Wij telden een 100-tal gewone burgers tussen bobo’s als de oud-raadsleden Corrie Noom, Piet Oudega, Erik Schaap en Piet van Tellingen, de gemeentesecretaris Jan van Ginkel (moeilijk te missen) en griffier Ben Nijman, evenals hoofd communicatie (uiteraard, Zaanstad op de kaart) Marianne van Kalmthout en Faber’s woordvoerder Geralt Lammers (die volgende week als drummer op dezelfde lokale te zien is!). Wij zagen verder de kersverse ridder Peter Heere, burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, de immer flamboyante Sjoerd Soeters (die zich in hetzelfde kostuum als de mantelpakdames had gehesen).

afscheid-geke-faber-met-sjoerd-soeters-bart-homburg

Sjoerd Soeters en scheiden burgemeester Geke Faber. Foto: Bart Homburg

Voorts spotten wij hoogleraar prof. mr. W.C.T.F. Friso de Zeeuw, oud-burgemeester Möhlman van Oostzaan, Edward Zevenbergen van BPD (verkoper van nieuwe Toermalijnplek), veiligheidscoördinator Frank Kuntz (met stropdas en in gezelschap van een fiks aantal geüniformeerden), ondernemer Gerbrand Klop, kinderboekenschrijverraadslid Hans Ewout Kuyper, Ton Komen, filmer Robert van Tellingen, Zaans Museum-directeur Jan Hovers en veel media, o.a. de imposante gestalte van Zaanradio/tv Dré Prijs die een reportage over het feest maakte. Vanavond ongetwijfeld te zien op ZaanTV. En bierbrouwer Paul Riteco die speciaal BRGMSTR-bier had laten brouwen (zie foto linksboven).

Kirsten Majoor alias de Zaanmeermin zong een lied geschreven door Maanka Fröhlich.

afscheid-geke-faber-zaanmeermin-bart-homburg

Foto: Bart Homburg

De Orkaan heeft niet van die grote mannen en al helemaal niet van die imposante camera’s. Met onze iPhone maakten we deze minuut.

Marketing Zaanstreek deed afgelopen weken iets langer over dit 2-minuten-filmpje waarin 75 Zaanstadters samen een ‘poëtische tekst’ voordragen.

De foto linksboven is gemaakt door Bart Homburg.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *