178 testen in corona-bus Poelenburg, Zaans besmettingsniveau daalt

In de vijf dagen dat de GGD-testbus in Poelenburg heeft gestaan, hebben zich daar 178 mensen laten testen op corona.

De capaciteit van 150 testen per dag is daarmee lang niet gehaald. Bij reguliere test-locaties ligt de niet gebruikte capaciteit op ongeveer een derde. In Poelenburg gaat het om drie kwart ongebruikte capaciteit.

De bus heeft bij wijkcentrum Poelenburg aan het Weerpad 1A gestaan tussen 6 en 10 januari. Vanaf vandaag, 18 januari, staat de bus daar elke dag weer tussen 8.30 – 15.15 uur.

Mensen kunnen zonder afspraak terecht. Bij andere teststraten wordt alleen op afspraak getest. Bezoekers moeten wel een identiteitsbewijs meenemen naar de testbus. De test is gratis.

Besmettingen dalen

Het aantal besmettingen is de afgelopen dagen gedaald, het gemiddelde over de afgelopen 7 dagen (blauwe lijn) ligt nu op 51 in de Zaanstreek. Het aantal besmettingen per dag (oranje balken) is in januari vijf keer onder de 50 geweest.

Voor het eerst sinds begin oktober ligt het aantal besmettingen per week per 1000 inwoners onder de 200. Dat is nog steeds ‘ernstig’ volgens de normen van het RIVM. Pas bij een getal van onder de 150 gaat de Zaanstreek naar ‘zorgelijk’.

De ‘week’ t/m 17 januari overlapt deels met die van 12 januari.
Deel dit artikel:

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *