Bijtincident Wormer: hond naar Zandvoort

Op eerste paasdag werd Hinke Wieringa-Lier tijdens haar hardlooprondje gegrepen door de herdershond van een tuincentrum in Wormerland.

De verwondingen die ze daarbij opliep waren pittig en, hoewel de gemeente in eerste instantie liet weten niets te kunnen doen, werd er daarna ingegrepen.

De hond moest weg. En er werd gesteld dat hij een nieuw onderkomen had gekregen ‘bij een organisatie die ervaring heeft met waakhonden.’

Drie weken later was de hond echter nog altijd in Wormer, hij heeft in de tussentijd wel een resocialisatietraining van twee weken gehad, maar is daarna weer teruggegaan naar zijn oude eigenaar.

Daarop is handhaving gisteren naar de eigenaar gegaan voor een ‘goed gesprek’, met als uitkomst dat de hond naar een asiel in Zandvoort is gebracht. Daar zal worden gekeken wat de verdere mogelijkheden zijn voor het dier.

Dit jaar nog wordt in Wormerland de APV (Algemene Plaatselijke Verordening red.) onder de loep genomen:

‘Om in de toekomst als gemeente makkelijker te kunnen ingrijpen bij bijtincidenten, zal nog in 2019 de APV (Algemene Plaatselijke Verordening red.) worden aangescherpt. Mogelijk wordt er ook beleid voor bijtincidenten opgesteld, dit wordt momenteel door de gemeente verkend.’

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *