Bindend advies: Danny Loef band, gaat dat zien! (video)

Afgelopen zondag stond de Zaanse zanger en instrumentalist Danny Loef met een nieuwe samenstelling van zijn band op het podium van De Flux. 

De zaal was niet afgeladen vol, dit kan te maken hebben gehad met de hevige regen, waardoor meerdere evenementen deze pinksterdagen letterlijk in het water zijn gevallen. Maar voor de doorzetters was de beloning groot. 

Door: Nienke van Rijn

Het begon al bij het voorprogramma verzorgd door Sloops. Zangeres Merel Heijne heeft geweldige stem en was oorstrelend. Meer van haar/hen graag!

Daarna speelde Loef, bijgestaan door gitarist Micha Sprenger, bassist Paul Hobbelink en Siego Rossier de drummer ons warm. Met een, soms dromerige, mix van eigen nummers en enkele covers met daarin invloeden van Ben Howard, Mumford & Sons en het vleugje Pink Floyd, meenden we De Zaan te herkennen: diep stromende energie die eenvoudig oogt maar waarvoor gewerkt is. 

Loef wist serieuze boodschappen met (droge) humor en zelfkennis mee te geven. Zonder belerend te zijn of te oordelen gaf hij stof tot nadenken. Het eigen nummer The Fool introduceerde hij: 

“Je weet wel dat je advies krijgt of geeft, en je weet al dat die persoon er niks mee zal doen of dat je er zelf niks mee zal doen. Maar het is wel duidelijk dat degene die dat advies geeft keihard gelijk heeft…  Je moet zelf fouten maken om ervan te leren, want je zal maar eens iets aannemen van een ander…” 

Hier een fragment (we laten weinig bewegend beeld zien omdat ons geluid de band geen recht doet):

De tijd vloog voorbij, het applaus was welverdiend, maar had wat ons betreft nog veel nummers uitgesteld kunnen worden. 

Op 9 Juli spelen ze op Het Zomerfeest van de Groote Weiver in Wormerveer. Ons advies: ga dat zien en horen! Wees geen Fool.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *