Biomassacentrale start op voor meting

Vandaag zal Bio Forte in de namiddag de grote ketel van de biomassacentrale opstarten voor de laatste emissiemeting, zo meldt Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied via haar website.

De meting is verplicht en moet voor 31 oktober dit jaar worden uitgevoerd.

Er kan bij het opstarten rook- en geuroverlast ontstaan:

‘Tijdens de opstartfase is niet te voorkomen dat de emissienormen tijdelijk worden overschreden. Bio Forte houdt zoveel mogelijk rekening met de omstandigheden (zoals het weer en de schooltijden) om de geur- en rookoverlast naar de omgeving te beperken.’

Een inspecteur van de Omgevingsdienst zal het opstarten volgen.

Hier kan je eventuele overlast melden.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • david sluis

    Heeft het Pascal college ook deze week toetsweek, net zoals bv Zaanlands lyceum? Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat een sterke ‘geurbeleving’ niet bevorderlijk is voor de leerprestaties. Wellicht dat de natuur een handje helpt, en de windgoden gunstig gestemd zijn. Maar voor de rest…

  • Peter den Herder

    Dat ding stinkt altijd als i aan staat. Een zeer slechte investering om meerdere redenen. De aarde is onder de streep niet geholpen met een bio centrale!

  • L. Dirksen

    “Biomassacentrale start op voor meting“. klinkt net zo leugenachtig als “walvisvangst door Japanners voor wetenschappelijk onderzoek weer begonnen” ……….

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *